Τετ, 21 Απρ 2021
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνεχίζεται σήμερα, με δύο συνεδριάσεις στη Βουλή, το Ν/Σ του ΥΠΕΣ

8/4/2021

Σε ρυθμούς “τροχάδην” συνεχίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία για το Νομοσχέδιο – “σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη 1η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη.

Η Ημερήσια Διάταξη επανακαθορίστηκε και ορίστηκαν για σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου οι δύο επόμενες συνεδριάσεις.

 

Στις 10:00 θα λάβει χώρα η ακρόαση Φορέων ενώπιον της Επιτροπής, στην οποία – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AIRETOS.GR – αποφασίστηκε να κληθούν οι εξής Φορείς:

η ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, το Ινστιτούτο κατά της Απάτης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών, η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ, ο Σύλλογος Οικονομικών Επιθεωρητών, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

 

Αμέσως μετά, για σήμερα στις 13:00, έχει προγραμματιστεί η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα και μένει να καθοριστεί ποια ημέρα τελικά θα εισέλθει στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

 

Να σημειωθεί ότι στην 1η συνεδρίαση που έγινε χθες, δεν προέκυψε κάτι νεότερο ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που να είναι άξιο αναφοράς.

Η ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είναι διαθέσιμη εδώ