Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 24/11 το ΔΣ της ΚΕΔΕ

23/11/2023

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι.

Η συνεδρίαση θα γίνει δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (https://kede.gr ).

 

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο νέος τρόπος κατανομής της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων (ΚΑΠ) για το έτος 2024.

 

Επίσης θα διατυπωθούν οι παρατηρήσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ επί των σχεδίων νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας καθώς και επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για τους όρους δόμησης, χρήσεις γης, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις.

 

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ αναμένεται της να εγκρίνει τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) με αντικείμενο την αυθεντικοποίηση και ταυτοποίηση των Δήμων μέσω του κόμβου govHub.gr για την πλατφόρμα του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., σχετικά με τα Δημοτικά Σχέδια Μείωσης Εκπομπών.