Δευ, 15 Απρ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να πληρωθούν τώρα οι 9 εργαζόμενοι ου Δήμου Ελευσίνας

27/2/2024

Ανακοίνωση Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελευσίνας, που αφήνει απλήρωτους 9 εργαζόμενους από τα καταργημένα νομικά πρόσωπα του Δήμου, με τη δικαιολογία ότι οι μισθοδοσίες τους δεν εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό.

 

Αλήθεια τι δεν γνώριζαν οι κυρίες και οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής; Η απάντηση τους δεν μας καλύπτει. Οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής θα δούλευαν τσάμπα;

 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελευσίνας προσπαθεί να τους απαξιώσει προετοιμάζοντας το έδαφος για την απόλυση τους, αφού οι συνάδελφοι είναι συμβασιούχοι και οι συμβάσεις τους λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ξεκαθαρίζουμε στο Δήμαρχο αλλά και σε όλη τη Δημοτική Αρχή να μην τολμήσουν να απολύσουν κανέναν εργαζόμενο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους όλους τους εργαζόμενους και του δήμου Ελευσίνας αλλά και όλης της Αττικής.  

 

Σήμερα που το σύνολο των συναδέλφων αλλά και όλων των εργαζομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακραία ακρίβεια, που ο μισθός σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία καλύπτει μόνο 19 μέρες, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελευσίνας κυνικά τους δηλώνει ότι δεν έχει προϋπολογιστεί ο μισθός τους γιατί τους ξέχασαν και τους καλεί να κάνουν υπομονή μέχρι τον Απρίλη!!

 

Καλούμε τον Δήμαρχο, την Κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο εσωτερικών τώρα να δώσουν λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων.

 

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους του Δήμου Ελευσίνας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τη πολιτική όλων των κυβερνήσεων αλλά και της Δημοτικής Αρχής. Να κάνουν το θύμο τους οργανωμένο αγώνα που θα πνίξει και αυτούς και τη πολιτική τους.

 

Απέναντι σε αυτή τη πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στην μεγάλη πανεργατική πανελλαδική  απεργία στις 28 του Φλεβάρη αλλά  η συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου (Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 09:30 στη πλατεία Κάνιγγος).

  

Απαιτούμε

Ø Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι!!

Ø Καμιά απόλυση εργαζομένων!! Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση!!