Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα

8/11/2023

Η κλιματική κρίση και ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα.

 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας, συνεργάτες του νέου Δημάρχου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος,  ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ν. Πασσάς και υπηρεσιακά στελέχη.

 

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Δούκα για τα έργα, τα προγράμματα και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής σε ζητήματα που αφορούν, τόσο στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, όσο και στην υλοποίηση υποδομών και έργων που θωρακίζουν το σύνολο των  δήμων της Αττικής από φυσικές καταστροφές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας στον καθαρισμό των ρεμάτων και τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων. 

 

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Καλωσορίσαμε το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων κ. Δούκα στη Περιφέρεια Αττικής  και του ευχηθήκαμε μια καλή και δημιουργική θητεία. Στο πλαίσιο της συνάντησης είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω συνολικά για το έργο που έχουμε υλοποιήσει κατά τη διάρκεια της θητείας μας, ενώ αναφερθήκαμε διεξοδικά σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την κλιματική κρίση. Συμφωνήσαμε στη σημασία της πρόληψης για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφέρεια Αττικής, υλοποιεί αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 434 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους και πόρους από το ΠΕΠ “Αττική 2014-2020” ύψους 112,8 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διατεθεί 30 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων, σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, μέσω του Παρατηρητηρίου Ρεμάτων, γίνεται επίβλεψη και ανασχεδιασμός παρεμβάσεων, ενώ για την προστασία των πυρόπληκτων περιοχών σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το ΕΚΠΑ, καταρτίστηκε ένα Γενικό Σχέδιο, με ανάλογες δράσεις. Στο masterplan, που έχει καταρτιστεί, χαρτογραφούνται τα σημεία που απαιτείται να δοθεί βαρύτητα για την θωράκιση όλων των δήμων της Αττικής από φυσικές καταστροφές».