Σαβ, 25 Μαϊ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνάντηση Αρμόδιου Δρίκου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

12/4/2024
Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Ευρώπης και της νεολαίας, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν) αναλαμβάνουν πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση της δημοκρατικής συμμετοχής και ενεργού εμπλοκής των νέων στις ευρωπαϊκές και εθνικές εξελίξεις.

Σε συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κας Σοφίας Ζαχαράκη, με τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν και Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Αρμόδιο Δρίκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Στέλιο Μαριδάκη, τον κ. Δαγλαρτζή Άκη από την Διοικούσα Επιτροπή και τη Γραμματέα Πράσινης Ανάπτυξης του Ε.ΣΥ.Ν κα Ιωάννα Μαντικού, συζητήθηκαν σειρά πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων που θα ενθαρρύνουν την πρόσβαση και συμμετοχή των νέων στο ευρωπαϊκό δημοκρατικό ιδεώδες.

Παράλληλα και οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους και πρακτικές ώστε με την συνεργασία τους να δημιουργήσουν παροχές και να βοηθήσουν τους δημότες του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μάνδρας - Ειδυλλίας κ. Αρμοδίου Γ. Δρίκου συζητήθηκε και σχεδιάστηκε η δημιουργία νέου οικογενειακού επιδόματος 1000€, με αποκλειστικό φορέα παροχής τον Δήμο, για κάθε οικογένεια που αποκτά τρίτο παιδί και πάνω, που είναι δημότες του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας σε παράλληλη στήριξη με τα ισχύοντα κρατικά επιδόματα.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

Διεξαγωγή εκδήλωσης – συζήτησης προκειμένου να αναλυθούν οι λόγοι που συμβάλλουν στη μειωμένη συμμετοχή των νέων στις εκλογές, με σκοπό στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η αναδημιουργία τοπικών συμβουλίων νέων: Ενίσχυση των δομών που προάγουν την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας στην τοπική κοινωνία και τη λήψη αποφάσεων.

Δημιουργία Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από ειδικούς σε θέματα νεολαίας από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη για την παροχή συμβουλών και λύσεων στα θέματα που απασχολούν τος νέους.

Η διεξαγωγή μιας πανελλαδικής έρευνας σχετικά με τους λόγους αποχής των νέων από τις εκλογές, με στόχο την καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Να θεσμοθετηθεί μόνιμη συνεργασία και διαρκούς διαλόγου μεταξύ του Ε.ΣΥ.Ν και του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ο Δήμαρχος Μάνδρα-Ειδυλλίας και Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν κ. Αρμόδιος Δρίκος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε: «Μέσα από αυτή την συνεργασία συντελείται ένα ουσιαστικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι οι φωνές των νέων, οι θέσεις, οι αγωνίες, τα προβλήματά θα ακούγονται και θα λαμβάνονται υπόψη σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης, γιατί οι νέοι εκφράζουν το σήμερα, και το σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό ρεύμα που έχει ανάγκη η πατρίδα και η Ευρώπη. Η υπουργός ήταν θετική στις προτάσεις μας που αφορούν την κοινωνική συνοχή, το δημογραφικό και την οικογένεια".

Ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας ευχαριστεί την Υπουργό κοινωνικής συνοχής κ. Ζαχαράκη Σοφία για το ζεστό κλίμα συνεργασίας