Πεμ, 03 Δεκ 2020
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Στο ΣτΕ η Αυτοδιοίκηση για το Υπερταμείο – Η προθεσμία των Δημοτικών Συμβουλίων για την Αίτηση Ακύρωσης

19/10/2018

Ταράζει τα νερά στο ζήτημα της μεταφοράς των 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο το χθεσινό ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, καθώς πλέον οδηγεί τις εξελίξεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, επιδιώκοντας τη δικαστική ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης μεταβίβασής τους.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η χθεσινή Συνεδρίαση απετέλεσε τη δεύτερη φορά που το ανώτατο θεσμικό οργάνου της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης έλαβε θέση για το σημαντικότατο αυτό ζήτημα, που αφορά τις πόλεις σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η πρώτη φορά ήταν η 5η Οκτωβρίου, όταν είχε πάλι εκδοθεί ομόφωνο  ψήφισμα  των Αιρετών, με το οποίο εξέφραζαν την πλήρη αντίθεσή τους στην εκχώρηση, απαιτώντας την επιστροφή της δημόσιας περιουσίας στους δημότες.

 

Χθες, λοιπόν, η ΚΕΔΕ αποφάσισε ομοφώνως τα κάτωθι:

« Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός μας την 5η/10/2018, για την παραχώρηση των ακινήτων του Δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες και όχι στο Υπερταμείο, απαιτούμε από την Κυβέρνηση την ακύρωση του Φ.Ε.Κ. Β’ 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται.

Επίσης,καλούμε τις Δημοτικές Αρχές όλης της Χώρας, να λάβουν Απόφαση για αίτηση ακυρότητας στο ΣτΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.

Καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια αυστηρά έως την 25η Οκτωβρίου 2018 να έχουν αποστείλει την Απόφασή τους στην ΚΕΔΕ,ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την ΚΕΔΕ η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής. »

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Απόφαση ελήφθη – όπως και η προηγούμενη – κατόπιν πρωτοβουλίας / πρότασης της Παράταξης “Συντονισμός Αιρετών”, με τον κ. Τ. Κανταρά, Δ.Σ. Πολυγύρου, να είναι αυτός που εισηγήθηκε το θέμα.