Δευ, 22 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Στις Σέρρες το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παραδοσιακή πάλη

5/7/2021

Το 2o Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παραδοσιακή πάλη θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην πόλη των Σερρών. Την ευχάριστη είδηση μετέφεραν στις Σέρρες οι δύο προπονητές της πάλης Χαράλαμπος Ελισιάδης και Χρήστος Γάτσιος που συμμετείχαν στο πρώτο συνέδριο που διεξήχθη με οργανωτική επιτυχία στην πόλη Σάμπατς της Σερβίας.

 

Οι δύο Σερραίοι προπονητές εκπροσώπησαν την Ελληνική παραδοσιακή πάλη στο πανευρωπαϊκό συνέδριο το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+ με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή πάλη ως μέσω για την επίτευξη του.

Ο Χρήστος Γάτσιος και ο Χαράλαμπος Ελισιάδης με τον Δήμαρχο της πόλης Sabac.

«Το συνέδριο στο Sabac αποτέλεσε το επόμενο βήμα στην διαπολιτισμική επαφή μεταξύ των  χωρών της Ευρώπης. Σε ένα τέλειο κλίμα φιλοξενίας και συνεργασίας ήρθαμε σε επαφή με εκπροσώπους από την Γαλλία, την Ισπανία, την Ρουμανία και φυσικά την Σερβία όπου συζητήσαμε θέματα ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού κάθε χώρας.

Παρουσίαση της πόλης των Σερρών στο συνέδριο.

Προβάλλοντας τις φυσικές, ιστορικές και αρχαιολογικές ομορφιές της πόλης και του νομού μας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας σε συνδυασμό με την παραδοσιακή πάλη που αιώνες τώρα κυριαρχεί στα λαϊκά δρώμενα. Το επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στην πόλη των Σερρών σε συνδυασμό με πολιτιστικές δράσεις και αγώνες παραδοσιακής πάλης» είπαν στην ΕΡΤ Σερρών οι δύο Σερραίοι Χαράλαμπος Ελισιάδης και Χρήστος Γάτσιος δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο Νομός Σερρών, που φημίζεται για την παραδοσιακή πάλη, θα φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό συνέδριο που προωθεί τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στο δημαρχείο της πόλης με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρο του αθλητικού φορέα της πόλης και εκπροσώπους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης