Σαβ, 25 Μαϊ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Στις Σέρρες οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου

23/4/2024

Ο Δήμος Σερρών φιλοξενεί μετά από 40 χρόνια τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου. Η έναρξη της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024. Το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής», «πλημμύρισε» από μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι ασχολούνται με τον στίβο καταγράφοντας σημαντικά ρεκόρ που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία τους.

 

Στους 65ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες σε αγωνίσματα κλασικού και μοντέρνου αθλητισμού, αλλά και ομαδικά αθλήματα. Την έναρξη των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων κήρυξαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

 

Στο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα ανέφερε: «Μετά από 40 χρόνια διοργανώνονται στις Σέρρες, οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών. Αξίζουν παρά πολλά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση. Πρόκειται, για μια γιορτή του αθλητισμού για τους νέους και τις νέες. Εύχομαι από καρδιάς, οι αγώνες αυτοί να αποτελέσουν την αρχή για πολλές ακόμη διοργανώσεις στο μέλλον».

 

«Μαζί με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Δήμο Σερρών και όλους τους φορείς ενώνουμε δυνάμεις. Είμαστε χαρούμενοι που αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται στις Σέρρες, καθώς η καρδιά του κλασσικού αθλητισμού «χτυπά» στην πόλη μας. Κύπρος και Ελλάδα είναι αδέρφια και έτσι θα συνεχίσουμε. Με χαρά καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, στις Σέρρες» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου φιλοξενούνται στην πόλη των Σερρών και στο Νομό μας. Πριν δυο μήνες, καταθέσαμε πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για να διοργανώσουμε την τελική φάση των αγώνων στίβου Ελλάδας-Κύπρου. Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι το Υπουργείο Παιδείας και ο ΣΕΓΑΣ. Ευχαριστούμε πολύ, τη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την αμέριστη βοήθειά τους για να φτάσουμε στη διεξαγωγή των αγώνων. Ευχαριστίες αξίζουν στο ΣΕΓΑΣ, στους εθελοντές, στους υπαλλήλους της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και σε όλους που βοήθησαν.» σημείωσε στην ομιλία του, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σωτηριάδης.

 

Τους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών. Τη διοργάνωση στηρίζουν το Επιμελητήριο Σερρών και οι Δήμοι Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σιντικής.

 

Στην έναρξη των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων παρόντες ήταν ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτριος Σωτηριάδης, ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου κ. Σοφοκλής Στυλιανού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σερρών, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και υπάλληλοι-εθελοντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.