Σαβ, 29 Ιαν 2022
Αρχική  > Δήμοι

Σε ποιους Δήμους συγχωνεύονται από την Πρωτοχρονιά τα Ληξιαρχεία τους

17/11/2021

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τροποποιήθηκε Υπουργική Απόφαση του 2010, που αφορά τις ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις Δήμων οι οποίοι προέρχονται από συνένωση με τον Καλλικράτη (ν.3852/2010).

Η έναρξη ισχύος της νέας Απόφασης ορίστηκε την 1η Ιανουαρίου 2022 και περιλαμβάνει τις κάτωθι αλλαγές:

 

Ι] Δήμος Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων:   θα υπάρχουν τρεις Ληξιαρχικές Περιφέρειες, ήτοι αυτές της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Ανατολικού Ζαγορίου, της Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου και της Δ.Ε. Τύμφης.

Ο Δήμος τον Οκτώβριο του 2020 είχε αιτηθεί τη συγχώνευση:

Α. των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Βοβούσας και Ανατολικού Ζαγορίου, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο στη Δ.Ε. Ανατολικού Ζαγορίου,

Β. των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Παπίγκου και Κεντρικού Ζαγορίου, έτσι ώστε να υφίσταται Ληξιαρχείο στη Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου

Γ. να παραμείνει το Ληξιαρχείο της Δ.Ε. Τύμφης.

 

ΙΙ] Δήμος Μετεώρων Νομού Τρικάλων: θα υπάρχει μία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία ταυτίζεται με τα όρια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί το Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούλιο του 2021 τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Ασπροποτάμου, Βασιλικής, Καλαμπάκας, Καστανιάς, Κλεινοβού, Μαλακασίου, Τυμφαίων, Χασίων σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου, στην Καλαμπάκα.

 

ΙΙΙ] Δήμος Βέλου – Βόχας Νομού Κορινθίας: θα υπάρχει μία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία ταυτίζεται με τα όρια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί το Φεβρουάριο του 2021 τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Βέλου και Βόχας σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου, στο Ζευγολατιό (Βόχα).

 

IVΔήμος Παύλου Μελά Νομού Θεσσαλονίκης: θα υπάρχει μία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία ταυτίζεται με τα όρια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί το Φεβρουάριο του 2021 τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου, στην Σταυρούπολη.

 

V] Δήμος Πεντέλης Νομού Αττικής: θα υπάρχει μία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία ταυτίζεται με τα όρια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί τον Απρίλιο του 2021 τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου, στα Μελίσσια.

 

VI] Δήμος Παιονίας Νομού Κιλκίς:  θα υπάρχουν δύο Ληξιαρχικές Περιφέρειες, ήτοι αυτές της Δ.Ε. Γουμένισσας και της Δ.Ε. Πολυκάστρου.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί το Φεβρουάριο του 2021 τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Γουμένισσας και Ευρωπού σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου, στη Γουμένισσα.

 

VII] Δήμος Γρεβενών Νομού Γρεβενών: θα υπάρχουν τρεις Ληξιαρχικές Περιφέρειες, ήτοι αυτές της Δ.Ε. Γρεβενών, της Δ.Ε. Σαμαρίνας και της Δ.Ε. Σμίξης,

Ο Δήμος είχε αιτηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021:

Α. τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Βεντζίων, Θεοδώρου Ζιάκα, Ηρακλεωτών, Γόργιανης και Αβδέλλας, σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου, στα Γρεβενά, και

Β. να παραμείνουν σε λειτουργία τα Ληξιαρχεία των Δ.Ε. Σαμαρίνας και Σμίξης επειδή «το σύνολο των κατοίκων των ορεινών αυτών κοινοτήτων μετακινείται» και « η ενεργή επαφή ….. μέσω των γραφείων …. αποτελεί την σύνδεση τους με την γενέθλια γη».

 

VIII] Δήμος Ρεθύμνης Νομού Ρεθύμνης: θα υπάρχει μία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία ταυτίζεται με τα όρια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί τον Αύγουστο του 2021 τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δ.Ε. Αρκαδίου, Λαππαίων και Νικηφόρου Φωκά σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου, στο Ρέθυμνο.

 

IX] Δήμος Παπάγου – Χολαργού Νομού Αττικής:  θα υπάρχει μία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία ταυτίζεται με τα όρια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί το Σεπτέμβριο του 2021 τη συγχώνευση των Ληξιαρχείων Δ.Ε. Παπάγου και Χολαργού σε ένα Ληξιαρχείο αυτό της έδρας του Δήμου στον Χολαργό.

 

Ολόκληρη η αριθμ. 80651/Σ:19239/2021 Απόφαση Βορίδη