Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Πως λειτουργούν από σήμερα οι Δημόσιες Υπηρεσίες

9/6/2020

 Σε πλήρη λειτουργία τελούν πλέον οι Υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ η εξυπηρέτηση του κοινού δεν θα γίνεται πια αποκλειστικά με ραντεβού.

Αυτά προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 168/4.6.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 5.6.2020).

 

Συγκεκριμένα στην παρ.2 του αρ.19 « Μέτρα προστασίας εντός νοσοκομείων, δημοσίων υπηρεσιών και χώρων συνάθροισης κοινού » της ΚΥΑ « Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 », προβλέπεται ότι:

« 2. Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών. »

 

Σημειώνεται ότι βάσει του εδαφίου β’ της παρ.4 του ίδιου άρθρου, « για κάθε παράβαση των κανόνων ελάχιστης απόστασης και αναλογίας του παρόντος επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας Αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ. »

 

Το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ βρίσκεται ΕΔΩ