Παρ, 23 Φεβ 2024
Αρχική  > Δαίμων...

Πτώση σοβάδων σε αίθουσα του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών

23/11/2023

Με ανακοίνωσή της η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημ. Κοινότητας καταγγέλλει τόσο τη συμπεριφορά της Διοίκησης του Δήμου Αθηναίων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου όπου όχι μόνο τους αγνόησαν αλλά επιστράτευσαν και τις αστυνομικές δυνάμεις ώστε να τους  κρατήσουν μακριά από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , όσο και την πτώση σοβάδων δύο μέρες μετά στο 2ο πρότυπο Λύκειο όπου και από τύχη δεν υπήρχαν τραυματισμοί μαθητών.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου οι γονείς της Αθήνας βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι 7 Ενώσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για να ζητήσουμε άμεσες λύσεις για τα εκρηκτικά κτιριακά προβλήματα των σχολείων και τις άθλιες υποδομές που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.  

 

Δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιωνόμαστε με το χειρότερο τρόπο. Τα παιδιά μας ζουν κυριολεκτικά από τύχη.

 

Η εικόνα της οροφής αίθουσας που κατέρρευσε την Τετάρτη, πάνω στα θρανία, στο 2ο Πρότυπο Λύκειο,  είναι αποκαλυπτική.

 

Οι μαθητές την συγκεκριμένη ώρα είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής γι αυτό και δεν θρηνήσαμε θύματα. Κανείς γονιός δεν θέλει να σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν το ταβάνι είχε πέσει μισή ώρα νωρίτερα ή αργότερα.

 

 

Βαρεθήκαμε να περιγράφουμε την άθλια κατάσταση των σχολείων που δεκαετίες τώρα μένει ίδια. Βαρεθήκαμε να ακούμε για εργολαβίες που θα προγραμματιστούν ή θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή. Βαρεθήκαμε να γράφουμε υπομνήματα για να παρουσιάζουμε τα προβλήματα που ο Δήμος και τα αρμόδια Υπουργεία θα έπρεπε όχι μόνο να γνωρίζουν αλλά να έχουν φροντίσει να τα λύσουν κιόλας.

 

 

Ωστόσο, όχι μόνο αρνούνται να τα λύσουν. Επιλέγουν παράλληλα να κόβουν συνεχώς τα κονδύλια για την Παιδεία δαπανώντας την ίδια στιγμή τεράστια ποσά, για περιπάτους, αναπλάσεις και κάθε είδους επένδυση για να ενισχυθεί το τουριστικό προφίλ της πόλης. Αυτές είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας.

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Κτιριακών Υποδομών & Παιδείας επέλεξαν απλά να μας αγνοήσουν όντας απόντες από τη διαδικασία.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λοιδώρησε τους εκατοντάδες γονείς που βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο λέγοντας ότι επιδίδονται σε «επαναστατική γύμναστική». Επιστρατεύτηκαν  ομάδες των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτηση για να μας κρατήσουν έξω από το κτίριο. Μας είπαν ότι το θέμα των κτιριακών υποδομών των σχολείων δεν είναι επείγον για να συζητηθεί από το υπηρεσιακό Δημοτικό Συμβούλιο που είχε 113 θέματα στην ημερήσια διάταξη!

 

 

Τη Δευτέρα χρειάστηκαν 2 ώρες για να καταφέρουν οι εκπρόσωποι των γονέων να μπουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξηγήσουν μία ακόμη φορά γιατί φωνάζουμε ότι «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS παραθέτοντας δεκάδες παραδείγματα και απαιτώντας άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

 

Χρειάστηκαν 2 μόλις μέρες για να μας επιβεβαιώσει η ίδια η πραγματικότητα και να αποκαλύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών μας. Διεκδικούμε σύγχρονα, ελεγμένα, ασφαλή σχολεία για να μην βρεθούμε μπροστά σε ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

 

Για να μην θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά,όπως οι γονείς στις Σέρρες.