Πεμ, 01 Οκτ 2020
Αρχική  > Πολιτική

Προβληματική η συνεννόηση Δήμων και κρατικών φορέων για τη λειτουργία των σχολείων-Το παράδειγμα της Καισαριανής

16/9/2020

Αρρυθμία παρατηρείται όσον αφορά τον συντονισμό των Δήμων με το Υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο των Σχολείων .

Η κυβέρνηση με τροπολογία ,βλέπε ΕΔΩ, έδωσε την αρμοδιότητα  στο Παιδείας.

Η περίπτωση όμως της Καισαριανής μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει .

Πριν 3 μέρες, πριν ανοίξουν τα σχολεία, ο Δήμος Καισαριανής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε το κλείσιμο του 2ου λυκείου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Λόγω της περιστατικού με τον εκπαιδευτικό του 2ου Λυκείου Καισαριανής που διαγνώστηκε με Covid-19 και δεδομένου ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός ήρθε σε επαφή με μέλη του Συλλόγου Καθηγητών ζητάμε, από το Υπουργείο Παιδείας και από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να μην λειτουργήσει το 2ο Λύκειο Καισαριανής έως ότου γίνει η αναγκαία ιχνηλάτηση των επαφών του εκπαιδευτικού καθώς και τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό του σχολείου.

Είναι πάγια και κάθετη η θέση της Δημοτικής Αρχής η προάσπιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή που η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για το περιστατικό έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε υπηρεσιακό επίπεδο και προσωπικά ο Δήμαρχος, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να πάρουμε μια επίσημη απάντηση.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και των αρμοδίων φορέων.

Από τα παραπάνω φαίνεται η έλλειψη επικοινωνίας .Σήμερα έβγαλε ανακοίνωση για το κλείσιμο ο Δήμος και αυτό που μπορεί να προσέξει κανείς είναι ότι ζητάει να κλείσει άλλο ένα σχολείο που έχει κοινή είσοδο με το 2ο Λύκειο και εκφράζει την αγωνία ,μη έχοντας αρμοδιότητα για το κλείσιμο.

Διαβάστε τη σημερινή ανακοίνωση.


Ο Δήμος Καισαριανής ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Λυκείου Καισαριανής ότι λόγω 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

 

Απαιτούμε από τον ΕΟΔΥ να προχωρήσει στα απαραίτητα τεστ σε όλους τους καθηγητές του 2ου Λυκείου από αύριο κιόλας.

 

Επίσης κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να αναστείλουν τη λειτουργία και του 1ου Λυκείου Καισαριανής που συναυλίζεται και έχει κοινή είσοδο με το 2ο Λύκειο.


 

Είναι  απαραίτητο  να βρεθεί μία φόρμουλα συνεργασίας, για το καλό  των παιδιών και του Κοινωνικού Συνόλου.