Πεμ, 06 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δαίμων...

Ποιος είναι ο Abdul-Gawad που ακόμα είναι απλήρωτος...

14/4/2021

Όλος ο πλανήτης έμαθε για το «φρακαρισμένο» πλοίο Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ. Οι οικονομίες «ταράχτηκαν» έστω και ια ελάχιστα, τα διεθνή μέσα έκαναν καθημερινές ανταποκρίσεις και η δύναμη της εικόνας μιλούσε από μόνη της. Ένα γιγαντιαίο πλοίο που προσπαθούσε να το ξεκολλήσει ένας εκσκαφέας. Δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία. είναι όμως συνηθισμένη η ιστορία του Ο Abdul-Gawad.


Ποιος είναι όμως αυτός ο άνθρωπος; Σύμφωνα με το Business Insider ήταν ο πρώτος «φαγανιέρης» που έφτασε στο σημείο που είχε κολλήσει το τεράστιο φορτηγό πλοίο Ever Given (400 μέτρα μήκος και φράκαρε όλο το Σουέζ). Η δουλειά του ήταν να κατεβάσει την όχθη 6 μέτρα δημιουργώντας ένα μικρό κανάλι για να μπορέσει να κινηθεί το πλοίο. Ήταν τότε ο μοναδικός εκσκαφέας της περιοχής, πήρε την εντολή από το αφεντικό και δούλευε 21 ώρες την ημέρα από τις 23 μέχρι τις 29 Μαρτίου. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Ήμουν σαν μια μύγα μπροστά του. Φοβόμουν πως θα πέσει να με πλακώσει. Κοιμόμουν 3 ώρες το 24ωρο και ακόμη δεν μου έχουν πληρώσει τις υπερωρίες…»

Τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε, το πλοίο ξεκόλλησε, η διώρυγα άνοιξε, η ζωή συνεχίστηκε και ο Abdul-Gawad έμεινε απλήρωτος, όπως εκατομμύρια Abdul-Gawad σε όλο τον κόσμο. Σε λιγότερο από ένα μήνα ο πλανήτης θα γιορτάσει την Εργατική Πρωτομαγιά, την ίδια στιγμή που θα εξακολουθούν να εργάζονται παιδιά, και δισεκατομμύρια Abdul-Gawad, που θα φοβόνται ότι το κτήνος θα πέσει επάνω τους, υπό συνθήκες αϋπνίας και πενιχρών εισοδημάτων.

Κατερίνα Μπαλαγούρα