Δευ, 22 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων

6/9/2023

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας για μη τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.

 

 

Τελευταίο περιστατικό η εντολή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να μεταβεί σε αγροτικό δρόμο για εργασίες φορτηγό του Δήμου, ενώ οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες και επικίνδυνες. Αποτέλεσμα ήταν το βαρύ όχημα να ντελαπάρει και ο οδηγός να το εγκαταλείψει την τελευταία στιγμή, γλυτώνοντας ευτυχώς, όπως διαπιστώθηκε κατά την μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας, με κάποιους μώλωπες. Από καθαρά τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

 

 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η εντολή να μεταβεί το φορτηγό του Δήμου στη θέση «Σκοπευτήριο» της Κοινότητας Πιτσινέϊκων προκειμένου να ρίξει χαλίκι σε αγροτικό δρόμο ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες (ο δρόμος είχε λάσπες και γλιστρούσε). Παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας αδιαφόρησε για τους κινδύνους, όπως συστηματικά αδιαφορεί για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων.

 

 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη στήριξη της στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος και καλεί την Δημοτική Αρχή να τηρήσει την Νομοθεσία και να εφαρμόζει τους κανόνες Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ώστε να αποφεύγονται τα εργατικά ατυχήματα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων!