Σαβ, 30 Σεπ 2023
Αρχική  > Δήμοι

ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Φτάνουν πια οι υποσχέσεις – Άμεσες λύσεις τώρα”

5/3/2019

Πανατττική στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

« Φτάνουν πια οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις. Η υπομονή των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εξαντληθεί. Άμεσες λύσεις τώρα!!! », επισημαίνουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στις 12:30, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

 

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

- Χορήγηση του 13ουκαι 14ου μισθού από 1η Ιανουαρίου 2013 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης. Δεν μπορεί η Χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

- Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

 

- Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες. Καμιά παράταση της εκκρεμότητας για την μετεκλογική περίοδο.

- Κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.

 

- Άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του ν.4555/2018 με τις οποίες οι Αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών  εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και την έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τη δημιουργία, ρύθμιση και εφαρμογή ενός νέου, σύγχρονου και ουσιαστικά λειτουργικού και αποδοτικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

-  Επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

-  Πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε Πειθαρχική ή Ποινική ευθύνη σχετική με την Οικονομική Διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.