Παρ, 30 Σεπ 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Πλημμύρες Μάνδρα: Τοποθέτηση Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου μετά την πρόταση του εισαγγελέα

16/3/2022

Με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου εξέφρασε τη θέση του μετά και την πρόσφατη πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέως αναφορικά με την υπόθεση των πλημμυρών στον όμορο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Δημάρχου:

«Παρόλο που δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε πρόσωπα που δεν είναι παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι κάποια πράγματα που για μένα είναι ηθικά επιβεβλημένα και δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Έχουν σχέση κυρίως, με αυτό που υπηρέτησα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον χώρο της Δικαιοσύνης. Είναι γνωστό, ότι ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας, μαζί με άλλους 21 κατηγορουμένους αντιμετωπίζει εδώ και καιρό μία ποινική διαδικασία.

Μπορώ να αντιληφθώ τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται κάθε ένας που τίθεται κάτω από τη δικαστική κρίση η οποία μάλιστα, γίνεται εξαιτίας των καθηκόντων του, δηλαδή ως τότε Δήμαρχος.

Δεν είναι η δουλειά μου αυτήν τη στιγμή να κρίνω δικαστικές αποφάσεις και προτάσεις, ωστόσο, εκφράζοντας τον εαυτό μου, τίθεμαι δίπλα, αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία, η οποία δυστυχώς, δεν είναι μόνο θεσμική αλλά γίνεται και προσωπική - κοινωνική, λόγω της δημοσιότητας που λαμβάνουν αυτές οι ειδήσεις, προκαλώντας και επιπλέον ηθικό βάρος.

Απέναντι στον θεσμό του Δημάρχου Ελευσίνας αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο, δηλώνω τη συμπαράστασή μου και θεωρώ ότι θα υπάρξει μία δίκαιη κρίση.

Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση, που όσοι έχουν βρεθεί στον χώρο μπορούν να την αντιληφθούν και αυτή η τοποθέτησή μου, γίνεται παρόλο που ο πρώην Δήμαρχος, δεν είναι εδώ, καθώς θεωρώ πως ήταν επιβεβλημένο ηθικό μου δικαίωμα».