Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε 100 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής

25/8/2023

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής σε 100 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 247.950,40 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α..

 

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου Ιωάννη Λουίζο. Παρούσα ήταν και Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

 

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Αττικής, καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε, να ωφεληθούν, να κινητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά μας σε έναν νέο δημιουργικό τομέα που συνδέει την καινοτομία, την ανάπτυξη, τη γνώση και τη δημιουργία. Μία προσπάθεια που επισφραγίζεται από την αγάπη, τη φροντίδα γονιών και δασκάλων. Ως Περιφέρεια είμαστε παρόντες στον δρόμο του μέλλοντος, στηρίζοντας τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα και προτρέποντας τα παιδιά να ασχολούνται με τη ρομποτική».

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της προγραμματικής προβλέπεται να διανεμηθούν 800 εκπαιδευτικά Κιτ (Εξοπλισμός) Ρομποτικής σε 100 δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής. Στα σχολεία που θα επιλεχθούν θα διεξαχθούν ειδικά μαθήματα, υπό την μορφή πρότυπων σεμιναρίων.

Ενώ θα γίνει αξιολόγησή του προγράμματος με χρήση ερωτηματολογίων από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σε κάθε σχολείο θα πραγματοποιηθούν 4 μαθήματα από εκπαιδευτικούς του αναδόχου σε συνεργασία με τον εκπαιδευόμενο εκπαιδευτικό του σχολείου. Το πρόγραμμα θα υποστηριχτεί με δράσεις δημοσιότητας και ενημέρωσης κοινού.

Στα μαθήματα θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 100 εκπαιδευτικοί και θα έχουν διάρκεια 15 ώρες ανά εκπαιδευτικό, σε ομάδες των 25 ατόμων. Το σύνολο των ωρών εκπαίδευσης υπό την μορφή μαθήματος προς εκπαιδευτικούς ανέρχεται σε 1.500 ώρες. Κατά τη διάρκεια του έργου θα πραγματοποιηθούν, σε κάθε ένα από τα ωφελούμενα από την δράση σχολεία, τέσσερα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, διάρκειας 60 λεπτών.

 

G44A5365-1000x667
 
G44A5341-1000x667