Παρ, 26 Απρ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Oμόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβούλιου Καισαριανής για την καταδίκη των ναζί

7/10/2020

Ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών της Καισαριανής καταθέτουμε ψήφισμα ζητώντας την αμείλικτη τιμωρία των Ναζί της Χρυσής Αυγής.

Η Καισαριανή ήταν, είναι και θα είναι ένα τόπος αντίστασης στο φασισμό, ένας τόπος που προάγει τη δημοκρατία, ένας τόπος που  σέβεται την ελεύθερη έκφραση και τη διαφορετικότητα.

Καλούμε τους πολίτες της Καισαριανής να επαγρυπνούν και να μην επιτρέψουν στον φασισμό, στον ναζισμό και στον ρατσισμό να σηκώσουν κεφάλι. Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να εξαλειφθούν οι πολιτικές και οι κοινωνικές συνθήκες που θρέφουν τη ναζιστική βία και λόγο, τον μισανθρωπισμό, τον εθνικισμό.

Στην εν λόγω δίκη εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνδικάζονται η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ  και μελών του ΠΑΜΕ, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες αιματηρές επιθέσεις της οργάνωσης που αποτυπώνουν τη μακροχρόνια εγκληματική δράση της.

Όλη  η πόλη θα είναι αύριο στις 9:30π.μ στο Εφετείο Αθηνών δίπλα στην Μάγδα Φύσσα και σε όλα τα θύματα αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν είναι αθώοι,

Τιμωρία στους δολοφόνους.