Τετ, 21 Απρ 2021
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Ολόκληρη η απάντηση Βορίδη για τις 1900 μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους

6/4/2021

 

Απάντηση για την τύχη της (εδώ και χρόνια αγνοούμενης) Προκήρυξης μόνιμων προσλήψεων στην καθαριότητα των Δήμων, της ονομαζόμενης “ουράς της 3Κ”, έδωσε χθες 5 Απριλίου στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Με όσα είπε (βλ. επί λέξει κατωτέρω), το θολό τοπίο για το μέλλον των « 133 αιτημάτων  Φορέων για την κάλυψη συνολικού αριθμού 1.900 οργανικών θέσεων », έγινε θολότερο.

Το μόνο βέβαιο και σαφές δεδομένο είναι ότι ο Υπουργός, στο φινάλε της ασαφούς απάντησής του, “πέταξε” το όλο θέμα στο Σεπτέμβριο.  Δηλαδή, μέχρι το φθινόπωρο Προκήρυξη για αυτές τις μόνιμες προσλήψεις δεν θα βγει.

Όμως, προσοχή: ΔΕΝ είπε ότι το Σεπτέμβριο θα εκδοθεί η Προκήρυξη (όπως εσφαλμένα γράφτηκε χθες στο διαδίκτυο).  

Η δέσμευσή του ήταν προσεκτικά αόριστη, γενικά ότι το Σεπτέμβριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα, θα έχει τελειώσει η μελέτη της Κυβέρνησης επί των μεγεθών που συνθέτουν το όλο ζήτημα...  

 

Ο AIRETOS.GR παραθέτει κατωτέρω επί λέξει την απάντηση του Μ. Βορίδη στη Βουλή:

« (...) Πάμε στο ζήτημα της Προκήρυξης.  Για την Προκήρυξη για την οποία ρωτάτε, πράγματι η αλήθεια είναι ότι από το 2019 έχουν περιέλθει 133 αιτήματα Φορέων για την κάλυψη συνολικού αριθμού 1.900 οργανικών θέσεων και γι’ αυτά εκκρεμεί το ζήτημα μίας Προκηρύξεως.

Θα σας πω, όμως, τώρα κάτι σ’ αυτό. Είναι πολιτική μας -και θέλουμε να το κάνουμε αυτό- να υπάρξει πια ένας περιορισμός του λεγόμενου «εκτάκτου προσωπικού» και το έκτακτο αυτό προσωπικό, το οποίο στην πραγματικότητα όμως θα έπρεπε κάτω από κανονικές διαδικασίες να καλύπτει πραγματικές θέσεις, μόνιμες θέσεις, να μετατραπεί σε μόνιμο.

Προσέξτε, όμως, τι σας λέω: Αυτό σημαίνει όχι ότι θα υπάρχει και έκτακτο και μόνιμο, όχι ότι θα παίρνουμε έκτακτο και μετά θα προχωράμε στο να πάρουμε και μόνιμο. Σημαίνει δηλαδή τι; Ότι θα καθοριστούν τα πάνω όρια, το «ταβάνι» του εκτάκτου προσωπικού και εκεί θα υπάρξει η πολιτική προσλήψεων και στην πολιτική μονίμων προσλήψεων θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Αλλά πρέπει να βλέπουμε τη μείωση του εκτάκτου προσωπικού.

Άρα, λοιπόν, σας λέω με πολλή σαφήνεια ότι δεσμευόμαστε για το εξής:

Θα έχουμε τελειώσει την άσκηση αυτή και αυτή είναι μία μελέτη η οποία πρέπει να γίνει σε σχέση με το έκτακτο προσωπικό, και θα ενσωματώσουμε το προϊόν αυτής της μελέτης του εκτάκτου προσωπικού στην πολιτική μας προσλήψεων για το τρέχον έτος.   Άρα, λοιπόν, η συνολική απάντηση, που είναι όμως συναρτημένη με αυτά τα δύο μεγέθη στο ερώτημά σας, θα είναι προϊόν αυτής της τοποθέτησής μας, αυτής της επίλυσης, ας το πω, αυτού του ζητήματος και ο χρόνος που δεσμεύομαι απέναντί σας για την τακτοποίηση αυτού του θέματος είναι ο Σεπτέμβριος του τρέχοντος έτους. »

 

Σημειώνεται ότι την Ερώτηση είχε υποβάλει ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρ. Αρσένης.