Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης στην Περιφέρεια Ηπείρου

5/1/2024

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι κύριοι Καχριμάνης και Κικίλιας σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν συνοπτικά στα θέματα που συζήτησαν. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είχαμε σοβαρή συζήτηση για τα χιόνια, για τις πλημμύρες, για τις πυρκαγιές. Τόνισα ότι εδώ στην Ήπειρο  {...}  η συνεργασία ήταν άψογη και με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και από την πλευρά μας με την Πολιτική Προστασία. Συζητήσαμε όλες τις περιπτώσεις και πρακτικά πώς κάνουμε εδώ για διάφορα θέματα. Όλα είναι θέμα συνεργασίας, θέμα δουλειάς γιατί μπορεί να συμβεί κάτι, το οποίο, όπως έγινε στη Θεσσαλία, που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσεις. Ευχαριστώ για τη συνεργασία, ήταν πολύ χρήσιμη η συζήτηση και θα συνεχίσουμε την επαφή σε όλες τις δύσκολες περιπτώσεις και κεντρικά με την Κυβέρνηση και τοπικά με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής μαζί με την Πολιτική Προστασία».

Ο υπουργός, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση για οτιδήποτε έκτακτο να μη συνεργαστούμε με την Περιφέρεια, με τους Δήμους». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της αντιμετώπισης, για να προσθέσει ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ, γεννά πολλές φορές ανυπέρβλητες συνθήκες και εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να πάμε νωρίς και να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις, να ενημερώσουμε τον κόσμο, το έχει κάνει πολλά χρόνια εδώ ο περιφερειάρχης με επιτυχία, η ισχύς είναι εν τη ενώσει».

 

 

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ