Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7

9/2/2024

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7, τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο, στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ.

Στο ετήσιο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, o Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης, μέλη της Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς και όλα τα τμήματα των ερυθρόλευκων και πλήθος κόσμου.Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, από τον Γ΄ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Δημήτρη Αγραφιώτη, από τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνο Μαραγκάκη, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Ιωάννη Γκαϊτατζή και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά Ιωάννη Σπάθα.Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μετά το πέρας της τελετής, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η 8η Φεβρουαρίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τα θύματα της Θύρας 7. Σαράντα τρία χρόνια μετά και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αισθανόμαστε συγκινημένοι και δεν ξεχνάμε ποτέ τους 21 αδικοχαμένους φιλάθλους, μεταξύ των οποίων νέα παιδιά, τα οποία έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο μας, στο Καραϊσκάκη. Μια πρωτοφανής τραγωδία, η μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, για την οποία δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες, δεν βρέθηκαν ποτέ οι υπαίτιοι. Ευχή όλων μας είναι να μην γίνει ποτέ ξανά ένα παρόμοιο δυστύχημα από αμέλεια στη χώρα μας, να μην έχουμε ποτέ ξανά νεκρούς στα γήπεδά μας και προσπαθούμε όλοι γι΄ αυτό. Ο Πειραιάς, η οικογένεια του Ολυμπιακού και όλη η φίλαθλη Ελλάδα θα τιμούν τα θύματα της άδικης τραγωδίας της Θύρας 7 στο διηνεκές».Στην κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά, παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.Παρευρέθηκαν επίσης: ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο Τομεάρχης Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Τάσος Νικολαϊδης, ο πρώην Βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Χαρουτιούν Μαρκαριάν, Αντώνης Μοραντζής, Παναγιώτης Ρέππας και Αντωνία Καρακατσάνη. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βίτσας, Δημήτρης Βλαχάκος, Νικήτας Γκόλφης, Αλεξάνδρα - Γερασιμούλα Τουμαζάτου και Δημήτρης Αράπης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Μπουλντούμης, οι Πρόεδροι των Α΄ και Δ΄ Δημοτικών Κοινοτήτων Δημήτρης Πεφάνης και Αναστάσιος Πούλος αντίστοιχα, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας, βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και φορείς της πόλης.