Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και όχι μακρύ χέρι της εξουσίας του εκάστοτε Πρωθυπουργού

5/9/2023

Χαιρετισμό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας "Πράξεις για τη Μακεδονία" με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανέφερε ότι οι επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου στις περιφερειακές εκλογές υπακούουν στο κριτήριο ελέγχου της αυτοδιοίκησης αντιπαραβάλλοντας τον στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που είναι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπηρετεί τον πολίτη.

 

«Αντί η αυτοδιοίκηση να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, όπως την οραματίστηκε η παράταξή μας ως πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης, είναι το μακρύ χέρι του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό, σας καλώ να καταψηφίσετε τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας. Διότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση»τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές σημείωσε πως «είχαμε αριθμητικά λιγότερες φωτιές, αλλά περισσότερα καμένα στρέμματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Επέμεινε στην ανάγκη επένδυσης στην πρόληψη και έφερε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία από την εποχή που ως ευρωβουλευτής ήταν εισηγητής του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU.

 

«Στις διαπραγματεύσεις του προϋπολογισμού του rescEU, οι Έλληνες θέλαμε εναέρια μέσα.Προτεραιότητα τα νέα Canadair, τα οποία θα τα πάρουμε το 2026. Αλλά μας έλεγαν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, που τελικά δικαιώθηκαν: Να τα πάρετε, αλλά χωρίς πρόληψη δεν θα φτάνουν αυτά τα εναέρια μέσα. Η πρόληψη θα προστατεύσει τη χώρα σας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί εδώ είναι πάρα πολλά πρόσωπα, που έχουν προσφέρει στην Αυτοδιοίκηση και στην παράταξη αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στο συνδυασμό του Χρήστου Παπαστεργίου για την πραγματική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.Το βασικό μας κριτήριο όταν ανακοινώσαμε ποια πρόσωπα στηρίζουμε στις Περιφέρειες ήταν να στέκονται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες.Και είμαι σίγουρος ότι ο Χρήστος Παπαστεργίου είναι ένα τέτοιο πρόσωπο. Σήκωσε το βάρος της ευθύνης, που του έδωσε η παράταξη, και το 2019 και το 2023» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

 

«Ο Χρήστος Παπαστεργίου και οι υπόλοιπες δώδεκα επιλογές που κάναμε, είναι τέτοιοι άνθρωποι: Λίγα λόγια και πολλή δουλειά.Άνθρωποι που αγωνιούν να προσφέρουν στην Ελλάδα του μέλλοντος και όχι να κάτσουν στην καρέκλα της εξουσίας. Είμαστε περήφανοι για όλους εσάς, που στο πλευρό του Χρήστου Παπαστεργίου, θα δώσετε τον αγώνα της ανατροπής τον Οκτώβριο.Καλή επιτυχία, καλή δύναμη. Θα είμαστε στο πλευρό σας.Γιατί έχει αξία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, η κοινωνία των πολιτών, για μια σύγχρονη Ελλάδα, για μια ισχυρή Κεντρική Μακεδονία. Όπως την αξίζει κάθε Μακεδόνισσα και κάθε Μακεδόνας» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.