Σαβ, 02 Δεκ 2023
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΕΤΑΑ, ΜΟΔ, ΤΕΕ για την υποστήριξη των αδύναμων δήμων

2/10/2023
Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ ΕΕΤΑΑ, ΜΟΔ και ΤΕΕ για την τεχνική υποστήριξη μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων και συγκεκριμένα για τον σχεδιασμό, εκπόνηση μελετών καθώς και για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων.

Οι πρόεδροι της ΜΟΔ Βασίλης Σιαδήμας, της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Δημήτρης Μαραβέλιας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να λειτουργήσουν με τις αναγκαίες συνέργειες ως «μηχανισμός υποστήριξης» και να συμβάλουν στη διασφάλιση των βασικών αναπτυξιακών υποδομών και στη συγκράτηση του πληθυσμού στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας.

Οι ανάγκες υποστήριξης ιδίως των αδύναμων δικαιούχων είναι πολύ μεγάλες. Οι επιχειρησιακές δυνατότητες των φορέων υποστήριξης, (της ΜΟΔ που ως συγχρηματοδοτούμενη δομή έχει προτεραιότητα την υποστήριξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και της ΕΕΤΑΑ που αποτελεί υποστηρικτικό φορέα της αυτοδιοίκησης), δεν είναι απεριόριστες. Οι δύο φορείς δεσμεύονται να συνεργαστούν με τη συνδρομή του ΤΕΕ, που αποτελεί τεχνικό σύμβουλο του κράτους, ώστε να καλύψουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες των αδύναμων δήμων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων τους. Η σωστή προτεραιοποίηση των αιτημάτων και οι συνέργειες μεταξύ των τριών συνεργαζόμενων φορέων, θα αποτελέσουν κομβικό σημείο της συνεργασίας.