Παρ, 28 Ιαν 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Μ. Χριστοδουλάκης: Στεκόμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις των δήμων

11/11/2021

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, συμμετείχαν η Βουλευτής Λαρίσης και αρμόδια για θέματα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Ευαγγελία Λιακούλη, και ο Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος Κώστας Πανταζής. Στο τέλος της συζήτησης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η παράταξη μας το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής ήταν αυτή που έκανε πράξη τις μεγάλες και τολμηρές αλλαγές για την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. Η εμπιστοσύνη στο θεσμό έχει χαραχθεί στο DNA μας.

Σήμερα μπροστά στην πρόκληση μιας νέας εποχής και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, χρειάζεται μια νέα μεγάλη αλλαγή, ένα μεγάλο αποφασιστικό βήμα. Με χαρακτηριστικά μιας ριζικής ανατροπής, ώστε η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ να καταστεί μοχλός αναπτυξιακής ώθησης της πατρίδας μας.

 

Με γενναία αποκέντρωση, με τις επιτελικές υπηρεσίες στο κράτος, και όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες μαζί με τους σχετικούς πόρους στην Αυτοδιοίκηση. Με ουσιαστικό το ρόλο Περιφερειών και Δήμων στον σχεδιασμό και την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να διασφαλισθεί η Τοπική Ανάπτυξη και η Κοινωνική Συνοχή.

 

Έχουμε απέναντι μας τις συντηρητικές αντιλήψεις της ΝΔ. Που θέλει μια Αυτοδιοίκηση χειραγωγημένη και εξαρτημένη.

Δεν το ανεχόμαστε. Χρέος μας είναι να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις λογικές μαζί με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στον θεσμό και το μέλλον του.

Στεκόμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις των Δήμων για την αντιμετώπιση των άμεσων πιεστικών προβλημάτων τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Ζήτησα τέλος την ενεργή συμμετοχή τους για την ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας και την ενίσχυση των εμβολιαστικών προγραμμάτων.