Σαβ, 25 Μαϊ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Κεραμέως: Ραγδαία αύξηση στον αριθμό εγγραφών στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr

11/4/2024

«Έχουμε ξεπεράσει τις 68.000 εγγραφές. Έχουμε πλέον μία ραγδαία αύξηση και έναν διπλασιασμό του ημερήσιου αριθμού εγγραφών στην πλατφόρμα» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

 

Όπως σημείωσε η κυρία Κεραμέως οι εγγεγραμμένοι εκλογείς προέρχονται από 107 διαφορετικές χώρες και υπενθύμισε ότι η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και ανέφερε ενδεικτικά παραδείγματα χωρών από τις οποίες Έλληνες εκλογείς έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου.

 

«Νιγηρία, Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη, Μαρόκο, Κονγκό, Καμερούν, Γκάνα, Ανγκόλα, Πακιστάν, Καμπότζη, Καζακστάν. Γιατί έχουν σημασία αυτές οι χώρες; Επειδή σε αυτές τις χώρες δεν λειτούργησε εκλογικό τμήμα στις τελευταίες εκλογές» τόνισε η υπουργός διευκρινίζοντας ότι για να συσταθεί εκλογικό τμήμα απαιτούνταν 40 εγγραφές και επισήμανε ότι με την επιστολική ψήφο δίνεται πλέον η δυνατότητα σε εκλογείς που δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές.

 

Αναφερόμενη στο τεστ δεξιοτήτων για τους διοικητές νοσοκομείων, υπογράμμισε ότι αυτό διεξήχθη το προηγούμενο σαββατοκύριακο, σε εφαρμογή του νόμου για την επιλογή και την αξιολόγηση διοικήσεων φορέων του δημοσίου, διαψεύδοντας όσους πίστευαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία ως ένα απαραίτητο φίλτρο για όλους τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων.

 

«Πριν από περίπου 10 ημέρες πραγματοποιήθηκε το πρώτο τεστ δεξιοτήτων. Οι θέσεις είναι 173, οι υποψήφιοι είναι πάνω από 1.000 και είχαμε ποσοστό συμμετοχής 94%» ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε ΑΣΕΠ με εξετάσεις σε ανώτερα στελέχη στο δημόσιο» και τόνισε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα εφαρμοστεί για τους επικεφαλής όλων των νομικών προσώπων του δημοσίου, αναφέροντας ως  ενδεικτικό παράδειγμα φορείς όπως το ΟΑΚΑ, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τον ΕΟΤ κοκ.

 

«Όλοι οι επικεφαλής των Νομικών Προσώπων θα περνούν από αυτή τη διαδικασία προκειμένου ακριβώς να μπορέσουμε να επιλέγουμε τους καλύτερους και να έχουμε ένα καλύτερο δημόσιο το οποίο θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «περνάμε έτσι ένα μήνυμα ότι για τις κρίσιμες θέσεις ευθύνης έχουμε σηκώσει τον πήχη πολύ πιο ψηλά».