Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Κάλεσμα του δημαρχου Λοκρών για το Ειρηνοδικείο Αταλάντης

30/1/2024

Αγαπητοί συμπολίτες,

 

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε μια ενιαία έκφραση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης, για να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας και να ανατρέψουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης. Παρόλο που αρχικά προβλεπόταν η εξέλιξη του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διέρρευσε, πληροφορηθήκαμε την αναπάντεχη αλλαγή του με την οποία προβλέπεται η κατάργηση του, η οποία θα έχει δυσμενείς συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

 

Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης απειλεί την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης στην περιοχή μας και ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό που είχε προβλεφθεί με βάση τα κριτήρια της απόστασης και του όγκου των υποθέσεων που χειρίζεται. Είναι καθήκον μας ως πολίτες να υψώσουμε τη φωνή μας και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια σε αυτήν την απόφαση.

 

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 12:00 μπροστά στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης. Ας ενωθούμε και ας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την ανατροπή αυτής της απόφασης. Ζητούμε τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων, συλλόγων και εκπροσώπων της Φθιώτιδας σε αυτοδιοίκηση και κοινοβούλιο, καθώς ενώνουμε τις φωνές μας για το κοινό καλό.

 

Ας καταστήσουμε σαφές ότι η τοπική μας κοινωνία αντιτίθεται σε αυτήν την απόφαση και απαιτεί τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης ως Περιφερειακού Πρωτοδικείου υπαγόμενου στο Μητροπολιτικό της Λάμιας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε ενωμένοι και να υπερασπιστούμε το δίκαιο.

 

Ας είμαστε όλοι εκεί.

 

Ο Δήμαρχος Λοκρών

 

 

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές