Τετ, 28 Φεβ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Η τηλεργασία των Δημοσίων Υπαλλήλων στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο

24/2/2021

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 11:00, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα της συνεδρίασης, σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση, είναι τα εξής:

« - Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων.

- Παρουσίαση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα του Νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.

- Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία.

- Εισήγηση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή Υποδιοικητή Τράπεζας της Ελλάδος. »

 

Να σημειωθεί πάντως, όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, ότι ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Εσωτερικών παρουσιάζει Ν/Σ που κυρίως υπάγεται σε άλλο Υπουργείο. 

Όπως όλοι γνωρίζουν, αρμόδιο για τα ζώα συντροφιάς δεν είναι το Εσωτερικών, αλλά διαχρονικά το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης.  Αν δει κανείς, για παράδειγμα, το Προεδρικό Διάταγμα με τον Οργανισμό του Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτυπώνονται αναλυτικά σχετικές αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων του εν λόγω Υπουργείου για τα ζώα συντροφιάς.  Και μπορεί μεν η Ανακοίνωση να μην αποκαλεί το Ν/Σ ως «του Εσωτερικών», όμως το γεγονός ότι το παρουσιάζει ο Στ. Πέτσας, θεσμικά προκαλεί απορίες.

Πρωτίστως άλλωστε ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης το είχε αποσαφηνίσει, πολύ πρόσφατα. Αναγραφόταν ξεκάθαρα στην επίσημη Ανακοίνωση του ΥΠΕΣ στις 5 Φεβρουαρίου: « Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν όλες οι διεθνείς καλές πρακτικές ευζωίας των ζώων και αποσαφήνισε ότι σε κάθε περίπτωση αυτό αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλλει ως συνομοθέτης. »