Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Φάνης Σπανός στο airetos.gr: Βασική μας προτεραιότητα, η υλοποίηση του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού

2/11/2023

«Βασική μας προτεραιότητα, παραμένει η υλοποίηση του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού» αναφέρει στη συνέντευξη του στο airetos.gr, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Οφείλουμε παράλληλα να δίνουμε άμεση προτεραιότητα σε δράσεις και παρεμβάσεις, όπως η ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας ή η στήριξη των πλημμυροπαθών του Δομοκού» σημειώνει ο Φάνης Σπανός και τονίζει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στο πλευρό των πληγέντων με όλες τις δυνάμεις

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Φάνη Σπανού  στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί  πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι πολίτες ; Τι περιμένουν από εσάς;

Εκτιμώ, ότι αξιολόγησαν θετικά το έργο μας και κυρίως ότι αναγνώρισαν πως δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη τους. Αναγνώρισαν ότι δεν φοβηθήκαμε ποτέ τη σκληρή δουλειά και τις δύσκολες μάχες. Αυτό ακριβώς περιμένουν από εμάς και την επόμενη θητεία. Να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να δώσουμε νέες μάχες, για να φέρουμε πολλές ακόμη μικρές και μεγάλες νίκες για τον τόπο μας.

Παράλληλα, παρουσιάσαμε ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο υιοθέτησαν οι Στερεοελλαδίτες και έκριναν ότι και θέλουμε και μπορούμε να το υλοποιήσουμε.Εκτός αυτών, όμως, συγκροτήσαμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, το οποίο κατάφερε να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

 

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες της περιφέρειας  σας ;

 

Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και ψήφισαν δυναμικά για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας! Ευχαριστώ για την τιμή και για την εμπιστοσύνη, που αποτυπώθηκαν σε ένα τόσο ηχηρό εκλογικό αποτέλεσμα!

Θέλω, όμως, να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν. Και να δεσμευθώ ότι η εκλογική μας νίκη, θα είναι μία ακόμη νίκη που θα ανήκει σε όλες τις Στερεοελλαδίτισσες και τους Στερεοελλαδίτες. Μια νίκη για να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα μπροστά. Για να εξασφαλίσουμε όλα αυτά που αξίζουν και δικαιούνται τα παιδιά μας

 

Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσεςπροτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 

Η επανεκλογή μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα (και χωρίς το στενό χρονικό πλαίσιο των «100 ημερών») τη δουλειά μας για την υλοποίηση μιας σειράς άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων και προτεραιοτήτων. Βεβαίως, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήρθαμε αντιμέτωποι με σειρά φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια, που επανακαθόρισαν βιαίως πολλές φορές τις προτεραιότητες μας.

Βασική μας προτεραιότητα, όμως, παραμένει η υλοποίηση του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού. Οφείλουμε παράλληλα να δίνουμε άμεση προτεραιότητα σε δράσεις και παρεμβάσεις, όπως η ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας ή η στήριξη των πλημμυροπαθών του Δομοκού. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στο πλευρό των πληγέντων με όλες τις δυνάμεις. Παρεμβαίνει με κάθε μέσο για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης και παράλληλα δουλεύει για την ανάπτυξη του τόπου.

 

Ποια είναι τα πολιτικά  συμπεράσματα από τη  μάχη στις Περιφέρειες; Εκφράστηκαν  οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Πάντα εκφράζονται οι τοπικές κοινωνίες και το πολιτικό στοιχείο είναι υπαρκτό, ειδικά στις περιφερειακές εκλογές, αλλά όχι καθοριστικό.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχαμε τη μεγάλη τιμή της στήριξης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό! Εξάλλου, εγώ ποτέ δεν αρνήθηκα και ποτέ δεν έκρυψα τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Κι όμως αυτό δεν αλλοίωσε στο ελάχιστο τον αμιγώς αυτοδιοικητικό μας χαρακτήρα, που προκύπτει από τα λόγια, τα έργα και κυρίως τα πρόσωπα του συνδυασμού μας. 

Θεωρώ πως αυτή η πολύ ισορροπημένη, αλλά και ξεκάθαρη τοποθέτησή μας σε σχέση με τα διακυβεύματα της κεντρικής σκηνής εκτιμήθηκε από ένα πολύ ευρύ φάσμα της κοινωνίας και μας έφερε ένα ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα. Μια μεγάλη νίκη από τους Στερεοελλαδίτες, για τους Στερεοελλαδίτες.

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Έχω δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξή μας, ότι επιλέγω για εμένα τις λέξεις συνέπεια και επιμονή. Σε ένδειξη συνέπειας, λοιπόν, θα παραμείνω σε αυτές, και θα συνοψίσω τους στόχους μας στις ακόλουθες τρείς λέξεις: Ανάπτυξη, Ανάδειξη, Ανθεκτικότητα!