Πεμ, 06 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δαίμων...

Έκλεψαν τις καμπάνες από 6 εξωκλήσια του Διστόμου!

27/4/2021
Η κύρια χρήση της καμπάνας είναι η μταφορά μηνύματος .Τοποθετημένες ψηλά στα κωδωνοστάσια και στα παρατηρητήρια των φρουρίων για να ακούγεται ο ήχους τους σε μεγαλύτερη απόσταση μεταφέρουν ανάλογα με τον παλμό τους,ειδοποιήσεις κινδύνου,συγκέντρωσης,χαράς,λύπης κ.α .

 

Αυτά μπορεί να διαβάσει κανείς μπαίνοντας στη Βικιπαίδεια κάτω από τη λέξη Καμπάνα.

Τι δε θα διαβάσει όμως.Δε θα διαβάσει ότι  έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ως κοινωνία που τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν αντέχει ως στοιχείο της παράδοσης.

 

Αν φτάσαμε να κλέβουν μαζικά τις καμπάνες από τα χωριά  για παλιοσίδερα τότε φτάσαμε στην εποχή που δε σεβόμαστε τίποτα .

 
 
 Μόνο αυτό μπορεί να σκεφθεί κάποιος στην είδηση  της κλοπής των καμπανών από 6 εξωκλήσια του Διστόμου!
 
Έξι καμπάνες συνολικά έχουν κλέψει από ισάριθμα εξωκλήσια οι δράστες οι οποίοι προφανώς δεν είναι ...συλλέκτες ιερών αντικειμένων, αλλά όπως όλα δείχνουν πρόκειται για άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων τα οποία πωλούν για λιώσιμο...
Όπως φαίνεται οι τελευταίες κλοπές δεν αποκλείεται να έγιναν ακόμα και το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, καθώς οι Επίτροποι της κεντρικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου διαπίστωσαν την Μεγάλη Δευτέρα να λείπουν οι καμπάνες από τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Παρασκευή τον Άγιο Μάμα καθώς και από την εκκλησία των Αρχαγγέλων στο νέο Νεκροταφείο. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαπιστωθεί κλοπή της καμπάνας από τον Άγιο Νικόλαο (κατασκηνώσεις), δίπλα στην Παραλία Διστόμου (στις φωτο η καμπάνα κρεμασμένη στον πλάτανο και δίπλα η κομμένη αλυσίδα, μετά την κλοπή). Η αρχή της δράσης των αγνώστων δραστών ξεκίνησε περίπου δύο μήνες με την κλοπή της καμπάνας από τον Αϊ Γιάννη στη "Βερβά".
Οι Επίτροποι της Ενορίας υπέβαλαν την Μεγάλη Δευτέρα μήνυση κατ αγνώστων - ενώ είχε προηγηθεί και άλλη την περασμένη εβδομάδα.
Απ ο,τι λέγεται η αστυνομία θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ένα άτομο, αλλά ομάδα τα μέλη της οποίας <<περιπλανώνται>>με όχημα στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίζουν <<στόχους>> και δρουν βράδυ με κατάλληλα εργαλεία ( κόφτες κλπ).
Ήδη πέραν των μηνύσεων και των ερευνών που κάνει η Αστυνομία Διστόμου , έχουν εμπλακεί και αστυνομικοί και άλλων περιοχών καθώς και άλλες κλοπές είχαν ...<<διανομαρχιακό>> σχέδιο δράσης. Επίσης όπως συμβαίνει πάντα στο στόχαστρο των αρμοδίων έχουν μπει και πιθανοί κλεπταποδόχοι στους οποίους φτάνουν τα κλεμμένα και οι οποίοι τα <<σπρώχνουν>> για λιώσιμο...
Πάντως προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί και από τους Επίτροπους της Ενορίας σε άλλα εξωκλήσια...
(Από ανάρτηση στο FB Δίστομο-Distomo))