Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Δημοτικές εκλογές 2023: Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια

28/9/2023

Με διασπάσμενες τις δυνάμεις του κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια. Μετά την αποχώρηση του πρ. Δημάρχου Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη ο συνδυασμός του οποίου είχε υποστηριχθεί επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, διχοτομήθηκε. Από την μια πλευρά βρίσκεται υποψήφιος Δήμαρχος ο Κώστας Βαφειάδης που διαδέχθηκε στην θέση του Δημάρχου τον Ξ. Μανιατογιάννη και από την άλλη πλευρά η επί οκτώ χρόνια πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δ. Βριλησσίων και Αντιδήμαρχος Βούλα Αρσένη.

Ο Κώστας Βαφειάδης κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια

 

Την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Βαφειάδης, είχε διατελέσει εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, ενώ πολλά στελέχη που κατέρχονται μαζί του είναι μέλη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων.

Ο Κώστας Βαφειάδης σε εκδήλωση στην πλατεία Αναλήψεως με τον πρ. υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο, την πρ. Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού

 

Από την άλλη η υπ. Δήμαρχος Βούλα Αρσένη προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκε ως συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο της τότε υπουργού Διοικ. Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Εξάλλου η κ. Αρσένη ήταν μέλος της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 2019. Στην ίδια επιτροπή συμμετείχε και ο κ. Θέμης Κοτσιφάκης που κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ως υποψήφιος με τον Κώστα Βαφειάδη.

Η κ. Βούλα Αρσένη με την πρ. υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου