Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Δήμος Σερρών: Μαθητική Ημέρα Αγωνιστικού Προσανατολισμού

23/5/2024

Περισσότεροι από 300 μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στη διήμερη βιωματική αθλητική δράση, με τίτλο «Μαθητική Ημέρα Αγωνιστικού Προσανατολισμού», η οποία πραγματοποιείται στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής».

 

Η βιωματική δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Δ΄Ε΄& ΣΤ τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο μια ευχάριστη αθλητική – υπαίθρια δραστηριότητα, η οποία προάγει τη χωρική κιναισθητική, συναισθηματική, λογικομαθηματική, φυσιοκρατική νοημοσύνη, αλλά και την ευημερία τους, ενώ τους ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά.

 

Η «Μαθητική Ημέρα Αγωνιστικού Προσανατολισμού» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και τον Σύλλογο αθλητικού προσανατολισμού Σερρών «Ο-Σίρις».

 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, παρέστη στην έναρξη της δράσης, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Η κ. Μητλιάγκα, τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών, στηρίζει αυτές τις διοργανώσεις που αναπτύσσουν τις δεξιότητές των μαθητών. «Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην αθλητική δράση “orienteering”, αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής. Πρόκειται, για ένα δημοφιλές άθλημα, στο οποίο τα παιδιά βρίσκουν μεγάλη ευχαρίστηση και το διασκεδάζουν. Το “αποτύπωμα” αυτών των δράσεων είναι πάντα θετικό για τα παιδιά, γι’ αυτό άλλωστε και ο Δήμος Σερρών είναι υποστηρικτής της προσπάθειας» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του συλλόγου αθλητικού προσανατολισμού Σερρών «Ο-Σίρις», Βασίλης Χορτομάρης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα και στο στόχο των διήμερων δράσεων. «Η δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων. Φέτος, συμμετέχουν 370 μαθητές από 9 σχολεία της πόλης των Σερρών και ένα σχολείο της Νιγρίτας. Το “orienteering”, θα μεταλαμπαδευτεί  και σε παιδιά του εξωτερικού που βρίσκονται στην πόλη μας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο αθλητικό πνεύμα και να τους ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά», τόνισε ο κ. Χορτομάρης.

 

Στη δράση συμμετέχει και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Σερρών.