Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Δήμοι: Να καταγράψουν έως αύριο τα ετοιμόρροπα κτίρια ζήτησε το Υπ.Περιβάλλοντος

9/11/2020

Επείγουσα Επιστολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, για την αποστολή καταλόγου επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών, εστάλη στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε συνέχεια της ανακοίνωσης των άμεσων πρωτοβουλιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Επείγουσα καταγραφή ετοιμόρροπων κτισμάτων», το αίτημα καλεί όλους τους Δήμους της Χώρας να αποστείλουν στο εν λόγω Υπουργείο, το αργότερο ως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, κατάλογο των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών, που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων, με αναγραφή της ακριβούς διεύθυνσης αυτών, προκειμένου το Υπουργείο σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να προχωρήσει σε σχετική αυτοψία.

 

( Μπορείτε συναφώς να θυμηθείτε: «Οι Δήμοι “με χρηματοδότηση από το Δημόσιο” θα αναλάβουν την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων» εδώ  )