Δευ, 22 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Ο πρώην δήμαρχος που παίρνει τη θέση του Βαρβιτσιώτη

26/1/2024
Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώτος επιλαχών στον τομέα Β2 Δυτικής Αττικής, γίνεται βουλευτής της ΝΔ στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που αποχώρησε από την πολιτική.

Ο κ. Καλογερόπουλος είναι ένας άνθρωπος με αυτοδιοικητική θητεία, ο οποίος είχε αποφασίσει να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, θέτοντας υποψηφιότητα με τη ΝΔ στις εκλογές του 2019 και του 2023.

Ο 62χρονος Δημήτρης Καλογερόπουλος σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Ρώμης και της Φλωρεντίας. Επίσης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Δυτικής Αθήνας, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα και καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά.

Επιπλέον, έχει διατελέσει και σύμβουλος στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ) και αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ). Υπήρξε μέλος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το 1992 διορίστηκε νομάρχης Πρέβεζας, θέση που διατήρησε μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και του 1998.

Στις αυτοδιοικητικές του 2002, εκλέχθηκε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Μπιτούνη που υποστηρίχθηκε από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος υποστηρίχθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το 2006, επανεκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο δήμαρχος Αιγάλεω, ως ανεξάρτητος.

Το 2012, τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αντικαθιστώντας τον Ηλία Λιακόπουλο. Το 2014, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας (Συντονιστής) του Υπουργείου Εσωτερικών για την διαχείριση των αποβλήτων.

Τέλος, από το 2016, είναι Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).