Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Δήμαρχος Σερρών: Αποκατάσταση της αλήθειας για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

29/3/2023

Τα θέματα της ασφάλειας των αθλητικών υποδομών και των πολιτών είναι πολύ σοβαρά για να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής πολύ περισσότερο όταν διαδίδονται ανακρίβειες και αναπτύσσεται αλόγιστη κινδυνολογία.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, σχετικά την ασφαλή χρήση της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών δηλώνουμε κατηγορηματικά τα εξής:

 

- Δεν υπάρχει κανένα απαγορευτικό έγγραφο από καμία αρμόδια υπηρεσία για τη χρήση της ανατολικής κερκίδας.

 

- Ο ΟΠΑΚΠΑ έλαβε αμέσως και εγκαίρως όλα τα μέτρα(και φυσικά πριν τον αγώνα Κυπέλλου Πανσερραϊκός - ΑΕΚ) για την ασφαλή χρήση της κερκίδας σύμφωνα με τις συστάσεις και τις επισημάνσεις τόσο της τεχνικής έκθεσης της μελετητικής εταιρείας όσο και της έκθεσης αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης. Σημειώνεται ότι οι επισημάνσεις αφορούσαν την άμεση απομάκρυνση των μεταλλικών διαφημιστικών πινακίδων στο ανώτερο τμήμα της ανατολικής κερκίδας, καθώς και την απαγόρευση χρήσης των τελευταίων σειρών της ανατολικής κερκίδας με την τοποθέτηση ελαφριάς περίφραξης. Σε ό,τι αφορά, δε, τα δημοσιογραφικά θεωρεία, σύμφωνα με τις τελευταίες συστάσεις της τεχνικής έκθεσης, μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιείται περιορισμένη χρήση τους.

 

- Ήδη εκπονείται η μελέτη στατικής επάρκειας, η οποία ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες.

 

- Με την ολοκλήρωση της μελέτης στατικής επάρκειας θα προχωρήσουν τα έργα ενίσχυσης και επισκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων.

 

Η ασφάλεια των αθλητικών υποδομών είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

 

Για αυτό και για πρώτη φορά βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιας έκτασης και μεγέθους παρεμβάσεις στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητά του ενόψει της ενδεχόμενης ανόδου του Πανσερραϊκού στη Super League.