Σαβ, 04 Ιουλ 2020
Αρχική  > Παιδεία - Πολιτισμός  > Παιδεία - Σχολική στέγη

Δήμος Αθηναίων: Κομποστοποίηση από το 4ο και το 107ο Νηπιαγωγείο Αθηνών 

20/5/2013
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του δήμου Αθηναίων  για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών,  την Τετάρτη 15 Μαΐου, ο Διευθυντής Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού κ. Ευάγγελος Νεμπεγλεριώτης παρέδωσε κάδο οικιακής κομποστοποίησης, στο 4ο και στο 107ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.Μαζί με τον κάδο, η Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου κα. Χρυσούλα Σκαρλά παρέλαβε και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την κομποστοποίηση και τη χρήση του κάδου.

Παράλληλα ενημερώθηκαν  τα παιδιά και  οι  δασκάλες για τη χρήση και τη χρησιμότητα του κάδου οικιακής κομποστοποίησης. Με τη βοήθεια  της  βιωματικής μάθησης και  παίζοντας  με τα παιδιά ένα σχετικό παιχνίδι, έγινε κατανοητό  ποια υλικά πετάμε στον κάδο οικιακής κομποστοποίησης και ποια όχι.

Από τη νέα χρονιά, οι δασκάλες και τα παιδιά των νηπιαγωγείων θα βιώσουν από κοντά τα οφέλη της οικιακής κομποστοποίησης, χρησιμοποιώντας το κόμποστ που θα παράξει ο κάδος στο λαχανόκηπό τους. Ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα επέκτασης και σε άλλα σχολεία και νηπιαγωγεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.