Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

«Καλάθι του Πάσχα», από 5 έως τις 15 Απριλίου

5/4/2023
Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνει σήμερα στα σούπερ μάρκετ για το «Καλάθι του Πάσχα». Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είναι έτοιμες και το «καλάθι» που θα ισχύσει την περίοδο του Πάσχα θα είναι ενισχυμένο και με αρνί και κατσίκι ενώ θα περιέχει τσουρέκι και σοκολατένιο αβγό.
Όπως κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της αγοράς εντοπίζεται στο παραδοσιακό πασχαλινό οβελία. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς γίνονται προσπάθειες να συγκρατηθούν οι τιμές, ενώ οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Αδωνη Γεωργιάδη στόχος είναι η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ μιας και οι προβλέψεις εκτιμούν ότι οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ.

Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες στην συμπερίληψη του οβελία στο «καλάθι του Πάσχα», προειδοποιώντας ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρχει έκπτωση στην ποιότητα, μαζί με την τιμή.

«Δε συμφωνούμε να μπει το αρνάκι, ο παραδοσιακός οβελίας, στο καλάθι. Έχουμε άλλη άποψη. Για να μπορεί να το αγοράσει όλος ο κόσμος υπάρχει λύση μειώνοντας το ΦΠΑ», υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας Βαγγέλης Ρίζος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο η τιμή του οβελία θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 10 ευρώ.

ΠΗΓΗ: athina984.gr