Πεμ, 27 Ιαν 2022
Αρχική  > Δήμοι

ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας: Ένσταση στην πρόσληψη του δημοσιογράφου Π. Κατσάκου από το Δήμαρχο Γαλατσίου

22/11/2021
Ένσταση στην πρόσληψη του δημοσιογράφου Π. Κατσάκου από το Δήμαρχο Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλο έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η πρόσληψη του δημοσιογράφου Πέτρου Κατσάκου, μέλους της Συντακτικής Ομάδας και πολιτικού αρθρογράφου της εφημερίδας «Η Αυγή», ως «ειδικού συνεργάτη / δημοσιογράφου» του δημάρχου Γαλατσίου και προέδρου της ΠΕΔΑ, Γιώργου Μαρκόπουλου, «για θέματα ενημέρωσης και προβολής του έργου της δημοτικής αρχής (…) απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου τον οποίο επικουρεί», για όλη την υπόλοιπη δημοτική θητεία, συμπεριλαμβανομένης και της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, μας εξέπληξε δυσάρεστα.

Η επιλογή του Πέτρου Κατσάκου, για την οποία κανένα κεντρικό, περιφερειακό ή τοπικό κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ούτε ενημερώθηκε ούτε πολύ περισσότερο συναίνεσε, συνιστά πολιτικό και ηθικό ασυμβίβαστο και δημιουργεί σύγχυση και εύλογες απορίες στους πολίτες.

Για τους λόγους αυτούς διευκρινίζουμε ότι η κίνηση του Πέτρου Κατσάκου αποτελεί προσωπική του επιλογή, δεν αποτελεί πολιτική επιλογή του χώρου μας και βρίσκει τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απολύτως αντίθετη. Πολύ δε περισσότερο δεν σηματοδοτεί κανένα πρόκριμα αυτοδιοικητικής συνεργασίας με τον Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος τόσο ως δήμαρχος Γαλατσίου όσο και ως πρόεδρος της ΠΕΔΑ, υπηρετεί και εφαρμόζει με συνέπεια τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές στοχεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε πλήρη και δημόσια εκφρασμένη αντίθεση με τις επιλογές του κόμματός μας.”

 

* Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Γαλατσίου και πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος