Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Νομιμοποίησαν τις συνεδριάσεις Δήμων και Περιφερειών (Νομοσχέδιο)

17/9/2021

Με Τροπολογία (πλέον αρ.67) που ψηφίστηκε στη Βουλή την Τετάρτη, η Κυβέρνηση νομιμοποίησε («ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ») αναδρομικά και τελείως γενικόλογα όλες τις συνεδριάσεις των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνωντων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και των Διοικητικών Συμβουλίων των εποπτευόμενων Νομικών τους Προσώπων, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα της πανδημίας είτε διά περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε δια ζώσης, είτε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.

Όσο μπορούμε να θυμηθούμε καλύπτοντας τόσα χρόνια το ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες νομιμοποιήσεις που έχουμε δει να ψηφίζονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατά τα λοιπά, πέραν δηλαδή της σαρωτικής νομιμοποίησης, με την Τροπολογία (όπως άλλωστε αναμενόταν) προστέθηκε στους τρόπους συνεδριάσεων ο πολυσυζητημένος τρόπος “2 σε 1”, δηλαδή το ταυτόχρονο δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, όπως μπορείτε να δείτε κατωτέρω, το “δια περιφοράς” διατηρείται κανονικότατα σε ισχύ ως δυνατός τρόπος συνεδρίασης.

 

Ακολουθεί το απόσπασμα από το ψηφισθέν Νομοσχέδιο: