Πεμ, 06 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δαίμων...

Ο βράχος που δεν ήθελε να γίνει δασικό!

6/4/2021

Χαμός! Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει στο τι έχει συμβεί με τους δασικούς χάρτες της χώρας. Περιουσίες εκμηδενίζονται, βράχια βαφτίζονται δασικά, μικρομεσαίοι και μικροί ιδιοκτήτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και κατά τα άλλα όλα βαίνουν καλώς! Όχι κύριοι τίποτα δεν πάει καλά. Δεν μπορεί να βαφτίζεις τα βράχια δασικά! Δεν μπορείς να κάνεις πρόχειρες μελέτες, οι οποίες δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου. Δεν είναι δυνατόν να κοιμάσαι με περιουσία και να ξυπνάς κουρελής! Δεν δικαιούσαι στο όνομα του κράτους να ληστεύεις του ίδιους σου τους πολίτες! Στις φωτογραφίες απεικονίζονται βράχια! Κι όμως σύμφωνα με το κράτος αποτελούν δασική έκταση! (σσ η έκταση βρίσκεται σε ένα νησί των Κυκλάδων)


Σε πιο παράλληλο σύμπαν μπορεί να ο βράχος να είναι δάσος; Έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων και κάποιοι θεωρούν ότι το κουτόχορτο είναι το κυρίως πιάτο της καθημερινότητας! Πρακτικά οι ιδιοκτήτες της έκτασης που παρουσιάζεται πρέπει να κάνουν εκ νέου τοπογραφικό (υπολογίστε κάπου στα 450€), εν συνεχεία να κάνουν ένσταση και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει παρακάτω. Ωστόσο θα έχουν δώσει σχεδόν έναν μισθό, και δεν ξέρουν αν έχουν ή δεν έχουν το περιουσιακό αυτό στοιχείο. Σαν την περίπτωση αυτή είναι δεκάδες άλλες περιπτώσεις.

 

Αλλά ποιος νοιάζεται; Θα  έρθει ένας επενδυτής, θα αγοράσει αυτό και το διπλανό, και το πιο δίπλα και πάει λέγοντας και ξαφνικά θα αποκτήσει μια έκταση, που θα λουστεί με εκφράσεις όπως: «έγιναν επενδύσεις» ή «τί μιλάει; Το έδωσε πήρε λεφτά.. χαμένο το είχε» και έτσι το μεγάλο στοίχημα της εξάλειψης της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας κερδήθηκε από τους ολίγους.


Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση και την ξέρουν όλοι. Δεν είναι ούτε νέο φρέσκο, ούτε κανείς πέφτει από τα σύννεφα. Είναι η ωμή και άσχημη πραγματικότητα, μιας ιστορίας φιάσκου!