Πεμ, 06 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη τα δωρεάν Drive Through Rapid Tests στον Δήμο Σερρών

22/2/2021

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών ενημερώνει ότι εξασφάλισε ότι θα συνεχιστούν την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και όλο τον Μάρτιο οι δωρεάν Drive through έλεγχοιταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Τα Drivethroughrapidtests θα πραγματοποιούνται σε όσους επιθυμούν, χωρίς ραντεβού, αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται με αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι. Rapidcovid-19 testδεν θα διενεργούνταισε πεζούς.

Συγκεκριμένα, κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν Drivethroughrapidtests αύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου από τις 10:00-15:00 στο 1ο χλμ Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Εθνικού Σταδίου. Οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται στο ίδιο σημείο όλο τον Μάρτιο κάθε Τρίτη τις ίδιες ώρες.

Επίσης, την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη όλο τον Μάρτιο οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα διενεργούν τους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης από τις 10:00-15:00 στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά.

Η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η διαδικασία να κυλήσει ομαλά και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Θα τηρηθούν πιστά οι  οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:

·      Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

·      Για μετακίνηση αποστολή sms στο 13033 κωδικός 1

·      Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική Ταυτότητα

·      Να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης(ΑΜΚΑ)

·      Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 12 ετών

·      Απαιτείται αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος

·      Στο αυτοκίνητο οι επιβαίνοντες μπορούν να είναι έως 3 άτομα(συγγενικά)