Πεμ, 27 Ιαν 2022
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Εφαρμογή του προγράμματος #gopafree στη Σύρο

28/9/2020

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τοποθέτησε 60 ειδικούς κάδους ανακύκλωσης αποτσίγαρων (επιτοίχιους και επιδαπέδιους) σε κεντρικά σημεία του νησιού, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Δήμου και του Φο.Δ.Σ.Α. με την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle για την υλοποίηση του προγράμματος #gopafree.

Στα σχέδια του Δήμου περιλαμβάνεται η τοποθέτηση τέτοιων κάδων και στις παραλίες του νησιού το καλοκαίρι του 2021, αφού αποδεδειγμένα η άμμος το καλοκαίρι μετατρέπεται σε «τασάκι».

Σημειώνεται ότι οι κάδοι είναι μια προσφορά του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου ONEX.

Το πρόγραμμα #gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν από τη Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό.

Πηγή