Τρι, 21 Μαϊ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Συνάντηση Μαυρίδη με τον Πρόεδρο του ΟΣΚ για τα σχολικά κτίρια του Δήμου

5/5/2015
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης, είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ (Ο.Σ.Κ.) κ. Ηρακλή Δρούλια.

Ο κ. Μαυρίδης στη συνάντηση αυτή ενημέρωσε τον κ. Δρούλια για θέματα που αφορούν σχολικά κτίρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για ζητήματα ανά-διαρρύθμισης και ανακατασκευής σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε για το 3ο Δημοτικό Σχολείο- Νηπιαγωγείο Πεύκης, επί των οδών Κορίνθου και Καλύμνου, να επεκταθεί το Σχολείο με προσθήκη 4 αιθουσών και να αναμορφωθούν οι χώροι του 5ου Νηπιαγωγείο Πεύκης που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Ακόμη, προτάθηκε η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) στο Ο.Τ.17, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΚ. Ήδη ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης από τις Κτιριακές Υποδομές και αναμένεται πρόσκληση ΕΣΠΑ για την χρηματοδότησή του. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει και εφαρμογή γεωθερμίας και φωτισμό οικονομίας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, έχει προταθεί η ανέγερση νηπιαγωγείου (6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης) στο οικόπεδο στην οδό Σωκράτους 2. Έχει ήδη γίνει η ίδρυση του νηπιαγωγείου, έχει γίνει θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή καταλληλότητας, έχει γίνει παραχώρηση χρήσης από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα (που είναι κατά 50% ιδιοκτήτης) και έχει σταλεί όλος ο φάκελος στον ΟΣΚ, από τον οποίο ο Δήμος περιμένει ενημέρωση για την πορεία των εργασιών. Ενημέρωση περιμένει ο Δήμος και για την αλλαγή κουφωμάτων στο Γυμνάσιο της Λυκόβρυσης, έργο για το οποίο η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να δημοπρατηθεί.

Ακόμη, συζητήθηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανά-διαρρύθμισης του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης μαζί με εργασίες ανακατασκευών (μονώσεις, αλεξικέραυνα) σε άλλα σχολεία και μονώσεις των δωμάτων των σχολικών κτιρίων στη Πεύκη και τη Λυκόβρυση.

Τέλος, ο κ. Μαυρίδης συζήτησε με τον κ. Δρούλια για το θέμα κατασκευής Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, για τη δημιουργία του οποίου έχει δεσμευτεί και ο ίδιος ο Δήμαρχος, και το έργο βρίσκεται στη διαδικασία της μηχανολογικής μελέτης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα παρευρέθηκε εκτός του Δημάρχου κ. Μαυρίδη, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Παπανικολάου ενώ ο κ Δρούλιας επιβεβαίωσε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΚ την θετική εξέλιξη της πορείας όλων των προαναφερθέντων έργων.