Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

(ΒΙΝΤΕΟ) Βριλήσσια: Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Γ. Πισιμίσης και τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου

20/12/2023

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης και οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων τους από την 1η Ιανουαρίου 2024.


Την ορκωμοσία τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Αναλήψεως του Κυρίου π. Αγησίλαος Τσώλος, ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος π. Σπυρίδων Ράπτης, ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Αγίων 12 Αποστόλων πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κόντας και ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου π. Αντώνιος Πασσάλης.


Ενώπιον εκατοντάδων πολιτών, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συλλόγων και φορέων της πόλης μας, θρησκευτικό όρκο έδωσαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γ. Πισιμίσης και 25 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Χαιρετισμούς απηύθυναν ο απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Βαφειάδης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βούλα Αρσένη Λάμπρου, Γιάννης Τσούτσιας και Βασίλης Αρχιμανδρίτης.


Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γ. Πισιμίσης λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και δίνοντας το στίγμα της νέας Δημοτικής Αρχής τόνισε: «Η δική μας διοίκηση βασίζεται σε τρεις άξονες: Πρώτον θα είναι ανθρωποκεντρική, με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες αλλά και τους εργαζομένους του Δήμου μας. Δεύτερον, θα είναι χρηστή με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Τρίτον, έχουμε συνείδηση της προσωρινότητας μας για τον λόγο αυτό δεν θα υπάρξει ίχνος αλαζονείας, έπαρσης ή αυταρχικής συμπεριφοράς, καθώς μοναδικός στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε την πόλη μας και τους συμπολίτες μας.»

Περιγράφοντας τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Βριλησσίων τόνισε πως η ύπαρξη αρκετών χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορεί να εκμεταλλευτεί η τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά ευκαιρία που ο Δήμος Βριλησσίων σκοπεύει να αξιοποιήσει για να παραχθεί έργο προς όφελος των συμπολιτών μας. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τέλος ταφής απορριμμάτων, που σε συνδυασμό με το ενεργειακό κόστος «ναρκοθετεί» τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ και έκανε λόγο για ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει συλλογικά η αυτοδιοίκηση.

«Μας περιμένει σκληρή δουλειά για την άμεση ανάταξη της καθαριότητας και  των οικονομικών του Δήμου, που πρέπει επιτέλους να σταματήσει η δημιουργία νέων ελλειμμάτων. Στόχος μας η άμεση διοικητική ανασυγκρότηση, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, της προσβασιμότητας, των πεζοδρομίων. Η θωράκιση της πόλης μας έναντι των καιρικών φαινομένων και η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που χρόνια λείπουν από τα Βριλήσσια συνιστούν για εμάς βασικές προτεραιότητες», ανέφερε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος και δεσμεύτηκε για την πλήρη ενημέρωση από πλευράς της διοίκησης αλλά και λογοδοσία επί των πεπραγμένων της, «Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελεί από εδώ και στο εξής χώρο έλλογης συζήτησης και όχι προειλημμένων αποφάσεων», δήλωσε απευθυνόμενος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


Τιμητική ήταν η παρουσία του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδη, της Βουλευτή Β. Τομέα της ΝΔ  Ζ. Ράπτη, του πρώην Υπουργού Αν. Λυκουρέντζου, του πρώην Υπουργού Γ. Δημαρά, του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Άγγελου Δημοσθένους, της πρ. Βουλευτή της ΝΔ Άρ. Αγάτσα, της Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων Ν. Χιωτάκη και Ε. Γιακουμάτου. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο επίτιμος Δήμαρχος Βριλησσίων Ν. Παπαδόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης και πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Π. Καμάρας, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.


Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι υπουργών και βουλευτών, ενώ μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Δήμαρχο Βριλησσίων για την εκλογή του.