Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Αγγελούδης για τραπεζοκαθίσματα: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

7/2/2024
Ξεκινούν από αύριο Πέμπτη το πρωί οι εντατικοί έλεγχοι και η επιβολή προστίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επιχειρήσεις εστίασης όσον αφορά την καταπάτηση του δημόσιου χώρου και την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε προ ημερών τους επιχειρηματίες για την πρόθεσή της να βάλει «τάξη», δίνοντας τους προθεσμία δύο εβδομάδων ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα της προ Covid περιόδου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος προσθέτει πως «τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν για όσους συστηματικά παρανομούν, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και στην εικόνα της πόλης. Επιμένω στη θέση που είχα διατυπώσει, πως η εφαρμογή του Νόμου αφορά τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις».

Ο ίδιος υπογραμμίζει: «Η εξασφάλιση της ισονομίας συνιστά για τη δική μας δημοτική αρχή απόλυτη προτεραιότητα. Θέλουμε να μπει μια τάξη στην πόλη, να σταματήσουμε την αυθαιρεσία και την ασυδοσία, να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών που τηρούν τα προβλεπόμενα, σεβόμενοι, όμως, παράλληλα το δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πεζών. Είναι υποχρέωση μας, εικόνες με κατειλημμένα πεζοδρόμια ασφυκτικά γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και άλλες πρόχειρες κατασκευές να περάσουν σύντομα στο παρελθόν. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».