Παρ, 26 Απρ 2024
Αρχική  > Νομαρχίες  > Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς

ΚΕΠ και για τους φοιτήτες από την Υπερνομαρχία της Αθήνας και του Πειραιά

2/2/2010
Το νέο θεματικό ΚΕΠ της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών εγκαινίασαν σήμερα από κοινού ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος , η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Ντίνα Μπέη και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης.

Πρόκειται για ένα ΚΕΠ που άνοιξε στην καρδιά του φοιτητόκοσμου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και απευθύνεται κατ εξοχήν στους χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους στο Πολυτεχνείο, δηλαδή σε περίπου 15.000 φοιτητές , 600 άτομα διδακτικό προσωπικό και 1.400 άτομα διοικητικό προσωπικό. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα μπορεί να εξυπηρετεί επίσης και κατοίκους των γύρω περιοχών Ζωγράφου, Γουδί , Άνω Ιλίσια.

Η δημιουργία ενός ΚΕΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου είναι μια πρωτοβουλία της Υπερνομαρχίας Αθηνών –Πειραιώς και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που διέθεσε το χώρο για τη στέγαση του.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Ντόλιος στην ομιλία του αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Υπερνομαρχία και στο ΕΜΠ για τη δημιουργία του νέου ΚΕΠ στην Πολυτεχνειούπολη τόνισε ότι «τα ΚΕΠ ήταν από τις πιο εύστοχες επιλογές που έγιναν στην πατρίδα μας», επισημαίνοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση τα στήριξε μόνο τεχνικά και δεν πρόσθεσε νέες αρμοδιότητες και δυνατότητες».

Με αφορμή μάλιστα την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση ο κος Ντόλιος σημείωσε ότι «με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προβλέπονται ΚΕΠ και στην τελευταία γωνιά της πατρίδας μας ώστε κανένας πολίτης να μην νιώσει ότι μειώθηκε η εξυπηρέτησή του επειδή τα «σχήματα» θα μεγαλώσουν». Επίσης ανέφερε ότι «με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δημιουργείται ένα πρόγραμμα Διοικητικής Βοήθειας στο σπίτι κατά το πρότυπο «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Το νέο αυτό ΚΕΠ εντάσσεται στο όραμα της Υπερνομαρχίας για μια δημοκρατία της καθημερινότητας και η δημιουργία του, υπακούει στην ανάγκη να υπάρχουν ΚΕΠ ΠΑΝΤΟΥ, σε μια καταλυτική σχέση που θα βελτιώνει τις σχέσεις κράτους- πολίτη» τόνισε στον χαιρετισμό της η Υπερνομάρχης κα Μπέη προσθέτοντας ότι «η Υπερνομαρχία έχει αποδείξει τα άμεσα αντανακλαστικά της σε θέματα εξυπηρέτησης των πολιτών και ανταποκρίνεται άμεσα και στις ανάγκες των νέων».

Υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο και τη σημασία των ΚΕΠ στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους-Πολιτών, η κα Μπέη σημείωσε ότι
«η Υπερνομαρχία αισθάνεται δικαιωμένη από την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του θεσμού καθώς στα υπόλοιπα 4 ΚΕΠ της Υπερνομαρχίας η προσέλευση ξεπερνά τα 1000 άτομα κατά μέσο όρο την ημέρα, ενώ οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα και σε ορισμένες περιπτώσεις αυθημερόν!».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των συμβασιούχων στα ΚΕΠ λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ έχουν τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία και θα πρέπει να δικαιωθούν γιατί τους έχουμε ανάγκη».

«Το πρώτο αυτό θεματικό ΚΕΠ στην Αττική αποτελεί μεγάλη πρόοδο για το ίδρυμα μας» τόνισε από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κώστας Μουτζούρης, διευκρινίζοντας ότι έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη για τους 18.000 ανθρώπους της Πολυτεχνειούπολης αλλά ακόμη και για τους πολλούς περιπατητές και επισκέπτες στο χώρο. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας που πήρε η Υπερνομαρχία σημείωσε μάλιστα ότι αν δεν ήταν η ιδέα της κ. Μπέη πιθανόν να μην είχε γίνει το ΚΕΠ.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο «πρωτεργάτης» του θεσμού πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Μπένος ο οποίος αφού είπε ότι «οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ έχουν στο DNA τους την εξυπηρέτηση των πολιτών» υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα να γίνουν τα ΚΕΠ «πλήρη υποκαταστήματα του κράτους» αναλαμβάνοντας «σκληρές» υποθέσεις όπως συντάξεις, άδειες πολεοδομίας κλπ».

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ΚΕΠ είναι στελεχωμένο με 10 υπαλλήλους και ο χώρος είναι προσβάσιμος από ΑΜΕΑ.

To συγκεκριμένο υποκατάστημα διεκπεραιώνει όλο το εύρος των διαδικασιών που διεκπεραιώνουν και τα υπόλοιπα ΚΕΠ ενώ γίνεται προσπάθεια να πιστοποιηθούν νέες διαδικασίες που αφορούν θέματα των φοιτητών σε σχέση με τις σχόλες τους με σκοπό και αυτές οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται τάχιστα.