e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Δωρεάν στους πολίτες το Αθλητικό Πάρκο του Αττικού Άλσους

27/5/2010
Μια υπόσχεση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε υλοποιεί η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς: Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατάφερε να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν άθλησης στο αθλητικό πάρκο του Αττικού Άλσους.

Πρόκειται για το αθλητικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων που παρέδωσε πρόσφατα η Υπερνομαρχία παράλληλα με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Αττικού Άλσους στα Τουρκοβούνια.

Τα συνολικά 10 γήπεδα,(4 τένις, 2 βόλεϊ, 2 μπάσκετ και 2 ποδοσφαίρου 5Χ5) ανακαινίστηκαν, αναβαθμίστηκαν και εντάχθηκαν στο καταπράσινο περιβάλλον του μεταμορφωμένου πλέον Αττικού Άλσους, που ήδη μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα των πολιτών και σφύζει καθημερινά από επισκέπτες.

Προκειμένου η χρήση των γηπέδων να είναι δωρεάν για τους πολίτες η Υπερνομαρχία υπέγραψε με πρωτοβουλία της Προγραμματική Σύμβαση με την Γ. Γ. Αθλητισμού για την από κοινού διαχείριση και λειτουργία του αθλητικού πάρκου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τη χρήση των γηπέδων τένις θα λειτουργήσει δωρεάν για τους πολίτες, Ακαδημία εκμάθησης τένις με ευθύνη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αθληθούν δωρεάν μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στις τηλεφωνικές γραμμές 210- 6980476, και 210-6980250 τις ώρες 9.00 π.μ.-13.00 μ.μ. και 17.00 μ.μ.-21.00 μ.μ.

«Τα γήπεδα πληρούν όλες στις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλή, ποιοτικό και μαζικό αθλητισμό και είμαι βέβαιη ότι με την εποπτεία της Γ.Γ.Α. θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την άθληση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου» τόνισε η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κ. Ντίνα Μπέη στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε σήμερα με τον Γ. Γ. Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.

«Στόχος μας -επισήμανε η κ. Μπέη- να απαλλάξουμε τις οικογένειες από επιπλέον δαπάνες για την άθληση ενηλίκων και παιδιών, αλλά κυρίως να μείνουμε πιστοί στην θέση μας για πάρκα πραγματικά «ζωντανά», ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να μπορούν να τα ζουν, να τα επισκέπτονται συνέχεια και να τα χαίρονται με όσο το δυνατόν πιο πολλούς τρόπους».

Από τη πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι «το Αττικό Άλσος περιέχει εκτός από τη καταπληκτική ανάπλαση που υλοποίησε η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς και ένα σημαντικότατο θύλακα λαϊκού Αθλητισμού στον οποίο αθλούνται χιλιάδες πολίτες και παιδιά».Επισήμανε δε ότι η Γ. Γ. Αθλητισμού κινείται με βάση την εντολή της Κυβέρνησης ότι «ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τους πλούσιους ή τους παράγοντες, ανήκει στον Έλληνα πολίτη».

Αναφερόμενος στην Ακαδημία τένις ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σπύρος Ζανιάς ευχαρίστησε την Γ. Γ. Αθλητισμού και την Υπερνομαρχία γιατί «είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα θα μπορεί κάθε πολίτης να μπει στα γήπεδα, να μάθει δωρεάν τένις και να συνεχίσει να παίζει εκεί».

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ελεύθερους χώρους στο λεκανοπέδιο η κ. Μπέη σημείωσε ότι σε ότι αφορά την ανάπλαση στο Πεδίον του Άρεως που είναι στην ευθύνη της Υπερνομαρχίας οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το πάρκο να παραδοθεί στα τέλη Ιουλίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Υπερνομαρχία συνεχίζει τον αγώνα της για την διεκδίκηση, διάσωση και την θεσμοθέτηση όλων των τελευταίων μεγάλων ελεύθερων χώρων στο Λεκανοπέδιο, ενώ αναφερόμενη ειδικότερα στους ελεύθερους χώρους στο κέντρο της Αθήνας τόνισε ότι « η ευθύνη ανήκει στο Δήμο Αθηναίων».
 

Το βήμα του Αιρετού

Στα όπλα, οι υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί!
Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στο βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
Η απλή αναλογική μέσα από απλή πληροφορική!

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss