Τετ, 16 Ιαν 2019
Αρχική  > Αιρετοί & Αιρετικοί

Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δημοψηφίσματα για τον Καλλικράτη στους μεγάλους δήμους

16/3/2015
Τοπικά δημοψηφίσματα για τον Καλλικράτη, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους προκειμένου να εκφραστούν οι πολίτες, ζητάει με συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr o πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Σημειώνει δε, ότι θα πρέπει να συσταθεί ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, η οποία θα εξετάσει ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά του Καλλικράτη και όχι να μιλάμε απλά για κατάργηση του θεσμού.
Αναγνωρίζει τέλος ότι οι όποιες αλλαγές, σκοντάφτουν στην έλλειψη πόρων, καθώς όπως έχει τονίσει και o Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, απαιτούνται 4 δισεκατομμύρια ευρώ, που δεν υπάρχουν.

O δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τονίζει ότι αποδέχεται τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά των δήμων για αποπληρωμή του χρέους. όμως σημειώνει με νόημα « Είμαστε σε εγρήγορση και συγχρόνως σε ετοιμότητα ».             

 Ο Γιώργος Πατούλης ζητάει ουσιαστική συμμετοχή του Α' βαθμού αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του ΕΣΠΑ ενώ αναφέρεται και στο επεισόδιο με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο τον οποίο κατηγορεί για εκβιασμό.
« Να πει ονοματεπώνυμα, όχι μόνο πάρτι, κουτάλα και παράγκα. Όταν κάποιος λέει για γαλαζοπράσινους δημάρχους , δηλαδή τον εν λόγω αντιπεριφερειάρχη να τον πούμε ροζουλή ; Ας σοβαρευτούμε».

Δείτε τη συνέντευξη