Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Χαρδαλιάς: "Αναβαθμίζουμε ουσιωδώς την καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε γωνιά της Αττικής"

5/6/2024

Ένα ακόμα έργο ζωτικής σημασίας για την Ανατολική Αττική συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, η αναβάθμιση της εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, πήρε το "πράσινο φως" μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 

"Δεν χάνουμε ούτε λεπτό. Δεν χάνουμε ούτε ευρώ. Αξιοποιούμε μεθοδικά κάθε διαθέσιμο πόρο και αναβαθμίζουμε ουσιωδώς την καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε γωνιά της Αττικής" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: "Το νέο αυτό έργο έρχεται να δώσει μια οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής για χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πληθυσμιακά και οικιστικά δεδομένα. Η Ανατολική Αττική αναβαθμίζεται με ένα συνεκτικό σχέδιο, βασικό στοιχείο του οποίου αποτελεί η βελτίωση των όρων της καθημερινότητας του πολίτη, μέσα από μακρόπνοα έργα υποδομής. Γιατί ως διοίκηση, πιστεύουμε βαθύτατα, ότι χωρίς την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινής ζωής, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη".

 

Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο θα έχει παραδοθεί στον Δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας το αργότερο έως το τέλος του 2026, προβλέπεται η κατασκευή νέας δεξαμενής και νέας μονάδας υποδοχής και προεπεξεργασίας λυμάτων, καθώς και η διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εργασιών στην υφιστάμενη μονάδα, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής και να εξυπηρετεί 40.000 κατοίκους από τους 20.000 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Η δράση αποτελεί τμήμα της πράξης «Δίκτυα αποχέτευσης ακάθαρτων Δήμου Μαρκοπούλου και ολοκλήρωση αναβάθμισης ΕΕΛ για συνολική δυναμικότητα 40.000 ισοδύναμων κατοίκων» συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής 2014-2020 και από το Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» 2021-2027.