Κυρ, 15 Δεκ 2019
Αρχική  > Περιφέρειες

Τζιτζικώστας: Είμαστε υπέρ των αλλαγών, παρότι δεν έχουμε πρόβλημα κυβερνησιμότητας

16/7/2019

Στη σύσκεψη των 13 νέων Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι προωθούμενες από την κυβέρνηση τροποποιήσεις στον «Κλεισθένη» για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Περιφερειών, που θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν αναλαμβάνουν οι νέες περιφερειακές αρχές.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Απ. Τζιτζικώστας παρά το γεγονός ότι η διοίκησή του δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, λόγω των υψηλών ποσοστών που έλαβε η παράταξή του, συμβάλλει στις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών και των Περιφερειαρχών, ώστε και οι Περιφέρειες που αντιμετωπίζουν ζητήματα κυβερνησιμότητας να τα αντιπαρέλθουν και να λειτουργήσουν ομαλά σε όφελος των πολιτών και του τόπου, από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους.

Μάλιστα θυμίζει ότι η ΠΚΜ έχει καταθέσει εγκαίρως μια σειρά προτάσεων και ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, για να αμβλυνθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα

«Συμφωνήσαμε με το Υπουργείο Εσωτερικών ότι οι νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την 1ηΣεπτεμβρίου που αναλαμβάνουν οι νέες περιφερειακές αρχές, διότι τα έργα και οι δράσεις δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια μέρα» καταλήγει η ανακοίνωση του Απ. Τζιτζικώστα.