Τρι, 15 Οκτ 2019
Αρχική  > Δήμοι  > Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου

Τρεις νέες κοινωνικές δομές από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

27/4/2018
Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, o Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, εγκαινίασε τη λειτουργία των τριών νέων κοινωνικών δομών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου, στην πλατεία Ατταλείας στον Ταύρο.

Οι τρεις νέες αυτές κοινωνικές δομές έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την πολύχρονη οικονομική κρίση. Με την έναρξη της τελετής των εγκαινίων η Μουσική Γωνιά του Δήμου παρουσίασε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τα σχήματα της χορωδίας ενηλίκων και παιδιών.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Χρήστου Καπάταη, ο Διευθυντής του Γραφείου του, κος Μύαρης Λεωνίδας, ο οποίος ευχήθηκε σύντομα να ξεπεραστεί η κρίση για να μη χρειάζονται τέτοιες δομές και ο υπεύθυνος της ΜΚΟ «Φάρος-Ελπίδας», Φορλίδας Αποστόλης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, στον χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες του με τη διεύρυνση του δικτύου των κοινωνικών του δομών, προσπαθώντας να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας και των οικογενειών του Δήμου μας που έχουν χτυπηθεί πιο έντονα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που στηρίζουν τις δομές αυτές.
Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Με τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου κοινωνικών δομών, αποδεικνύουμε στην πράξη την προτεραιότητα που δίνουμε στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας. Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, σε συνεργασία με την Εκκλησία και τον ιδιωτικό τομέα, πάντα με αξιοπρέπεια και στοχευμένες δράσεις».

Ο Δήμαρχος ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους πολίτες που εμπιστεύονται τις δομές του Δήμου και τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν για τους συμπολίτες μας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γρούμπα Βασίλειο, καθώς και την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα υγείας, προληπτικής ιατρικής, φροντίδας οικογένειας και δομών φτώχειας, κα Γαβαλά Ζαμπία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
• οι Αντιδήμαρχοι Γρούμπας Βασίλης, Δαμηλάκος Γιώργος, Δημητρίου Πέτρος, Καραβία Βασιλική.
• Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Άρης Κρεμμύδας - επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την ανατροπή»
• Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γαβαλά Πιπερίδη Ζαμπία, Κελεσίδης Δημήτρης, Κοτζαμπασάκης Ευάγγελος, Κυριακόπουλος Ευστράτιος, Σάββας Γιάννης, Σιώκας Απόστολος, Τσέλιου Μαρία, Χατζηαντωνίου Παναγιώτης, Καρύδη Κατερίνα, Κατσιφή Θεοδώρα, Μωραΐτη Ελένη
• Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, Καπλάνης Παναγιώτης
• Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι: Αγγελόπουλος Σπύρος, Καραφωτιάς Πέτρος, Πουλάκη Τζένη, Σεϊτανίδου Ειρήνη, Ταταράκης Νικόλαος
• Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντωνάκος Μανώλης
Τα εγκαίνια κάλυψαν οι δημοσιογραφικές σελίδες: my-mosxato.blogspot.com και tavrosnews.gr